Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Április 09. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

Hoffmann két hete él antibiotikumon, de még tervez a vb-re

Hoffmann két hete él antibiotikumon, de még tervez a vb-re

Már jobban érzi magát, a kórházból is hazaengedték Hoffmann Nórát, ám még messze van attól, hogy újra jégre léphessen. A pénteken Moszkvából Budapestre repülő műkorcsolyázó immár tizenkét napja „él” antibiotikumon, s ez még

„Gyengének érzem magam, de ez nem is csoda, tíz napig csak feküdtem. Vesemedence-gyulladással kezeltek, s úgy tűnik, hatnak a gyógyszerek, ezért is engedtek haza szerdán a kórházból. Meg azért, mert előtte négy-öt napig már nem volt lázam. Miután végre elengedtek, persze hogy rögtön hőemelkedésem lett – bár biztosan csak a stressz és az izgatottság miatt – mondta Hoffmann Nóra. – A lényeg, hogy pénteken hazarepülhetek Budapestre, jó lesz már végre a családommal tölteni egy hétvégét.”

És még felépülőben is ünnepelni, merthogy Hoffmann pénteken lesz 26 éves, emellett az orosz vízuma is lejár, így ha betegsége ellenére mégis elindulnak április végén a moszkvai vb-n, szükség lesz a papírokra. Ha elindulnak...

„Még nem adtuk fel, hogy ott legyünk a világbajnokságon, nyilván sok múlik a következő napokon, azon, hogyan leszek, hogyan gyógyulok, hogyan erősödöm. Sajnos néhány kilót leadtam az elmúlt napokban, a derekam is fájdogál, így nem tudom, mikor leszek ismét a régi – mondta Hoffmann. – Az biztos, hogy otthon az első utam a kórházba vezet, hiszen magyar orvosokkal is szeretnék konzultálni, aztán a következő tíz napban eldől, tudjuk-e vállalni a világbajnoki indulást. Nagyon szeretnénk ott lenni a moszkvai versenyen, mert rengeteget dolgoztunk a szezonban, ráadásul szinte hazai pályán korcsolyáznánk, hiszen ott készülünk.”

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság felvette a 2014-es szocsi olimpia műsorára a műkorcsolyázók csapatversenyét – Oroszországban tehát már nemzetenként is összemérhetik tudásukat a korisok. A tervek szerint ebben a versenyszámban egy férfi, egy női műkorcsolyázó, egy jégtánckettős és egy páros mutatná be programjait, s az összpontszámok határoznák meg a végső sorrendet.

„A nemzetközi szövetség a világbajnokságok után már rendezett ilyen viadalokat az előző két-három évben, ezekre a vébészereplés alapján hívta meg a legjobban teljesítő hat ország korcsolyázóit – mondta el Hoffmann Nóra. – Manapság sajnos Magyarországon nemigen találunk párost, így aztán ez a szám nem biztos, hogy érint minket.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.