Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 23. 08:32, szerda | PR
Forrás: (x)

Hogyan rendezzünk otthon tökéletes pókerbajnokságot?

Hogyan rendezzünk otthon tökéletes pókerbajnokságot?

Az otthon megrendezett tökéletes pókerversenyhez több kell, mint egy pakli kártya.

Ám egy csipetnyi kis előkészítéssel olyan csodálatos bajnokságot szervezhet, amely még az igazi kaszinós vagy online játékokat is felülmúlja!

Először is, meg kell tanulnia, hogyan határozza meg a vaktéteket, a szinteket és a kezdő zsetonokat. Természetesen az is fontos, hogy mindenki ismerje a szabályokat. De egy percig se csüggedjen: ebben az otthoni pókerversenyről szóló útmutatónkban mindent bemutatunk, ami a tökéletes otthoni pókerbajnokság szervezéséhez szükséges!

MIELŐTT HOZZÁLÁTNA

Mielőtt egyáltalán azon kezdene gondolkodni, hogy kit hívjon meg otthoni bajnokságára, először is foglalkozzunk az alapokkal! Az, hogy hány zsetonra lesz szüksége, milyen hosszú legyen egy pókerjátszma és a játék többi része mind-mind fontos, ám legelőször azt kell eldöntenie, hogy melyik típusú pókert fogják játszani.

A PÓKERTÍPUS KIVÁLASZTÁSA

Manapság számtalan pókerfajta közül választhatunk, a lényeg az, hogy mindenki tudja, hogyan kell az adott játékot játszani. A legnépszerűbb és leggyakoribb pókerverseny a Texas Hold'em. A játékban 52 lapos francia kártyát használnak, jokerek nélkül. Minden játékos két saját zárt lapot kap, amit a többi játékos nem láthat és nem használhat. A játék során az asztalra öt közös nyílt lapot osztanak színnel fölfelé, amit minden játékos lát és felhasználhat. A játékos a saját lapjaiból és a közös lapokból igyekszik a lehető legjobb „ötlapos kombináció”-t (pókerkéz vagy hand) összeállítani. Az a játékos nyeri meg a licitálások során összegyűlt értéket, akinek a legerősebb pókerkeze van.

Ha többet szeretne megtudni a Texas Hold’em pókerszabályokról, látogasson el a következő oldalra: https://hu.ggpoker.eu/get-started/poker-school/how-to-play-texas-holdem-poker/.

ALAPVETŐ KELLÉKEK: KÁRTYA, ZSETON ÉS A TÖBBIEK

Amint megérkeztek a játékosai, indulhat is az otthoni játék! Ehhez azonban elengedhetetlenek az alapvető kellékek, azaz legalább két pakli kártya és egy asztal.

Ám van még néhány dolog, amellyel az otthoni pókerbajnokság igazán ütőssé válhat!

A kártya persze minden pókerjáték alapja. Bár nagyjából az összes többi kellék nélkül még úgy ahogy el lehet boldogulni, ha nincs két pakli kártyája, akkor pókerbajnoksága már azelőtt véget ér, mielőtt elkezdődne!

Nem feltétlenül kell ehhez az eredeti pókersztárok által dedikált Texas Hold'em paklit sem elővennie! Ám ha le szeretné nyűgözni játékostársait, akkor azért jó, ha befektet néhány ezer forintot egy műanyag laminált pakli kártyába, amilyet a vegasi kaszinókban használnak. Ezeket könnyen tisztán lehet tartani, nem gyűrődnek, nem törnek, és ami a legfőbb: nem szívják fel a zsírt az olajos csirkeszárnyaktól csöpögő ujjakról!

Noha a játékfelület tekintetében lehetünk kicsit rugalmasabbak, lényegében amire szüksége van, az egy lapos felület, amely elég nagy ahhoz, hogy minden játékos kényelmesen elférjen körülötte. Az étkezőasztal általában jól működik pókerasztalként, különösen, ha kihúzható.

Szeretne zseton nélkül játszani? Ez sem lehetetlen, ugyanis néhányan tökéletesen elvannak a készpénzzel is, bár míg az bizonyos játékoknál beválik, egy sok játékosból álló otthoni pókerbajnokságon azért nagy téteknél ez kényes téma lehet.

Rengeteg különböző pompás színű, mintájú és árú pókerzsetont vehetünk már az interneten is. Azonban, ha először rendez otthoni pókerversenyt, nem feltétlenül kell ehhez sem bankot rabolnia.

Hogyan rendezzünk otthoni készpénzes játékokat?

Mi sem egyszerűbb egy sikeres otthoni készpénzes játék megrendezésénél! Mindössze annyit kell tennie, hogy a nevezési díjakat kényelmes szinten tartsa, a játék zökkenőmentességét biztosítsa, és pontosan vezesse a pénznyereményeket.

1. Határozza meg, milyen zsetonokat fognak használni.

Ha zsetonokról van szó, az egyszerűbb mindig jobb! Ne használja mind az öt színt a készletből, csak mert megteheti. Ha sztenderd 1-2 dolláros játékot játszanak, akkor csak két színre lesz szükségük: az egyik képviseli az 1 dollárt, a másik a 2 dollárt. Ha viszont komolyabb tétekben szeretnének játszani, akkor használjanak három színt: egyet mondjuk az 5 dolláros, a másikat a 25 dolláros, a harmadikat pedig a 100 dolláros zsetonokhoz. A lényeg, hogy mindig ugyanazokat a színeket használja a játékok során, hogy ne zavarja össze a játékosait!

2. A maximális nevezési díj 10 vaktét legyen.

Ha 5/10 centes vaktétekkel játszanak, akkor a maximális beugró 10 dollár legyen. A legtöbb élő és online játék is így működik, mivel ez épp elég egy jó játékhoz, mégsem válik túl agresszívvé. Otthoni játéknál kérdezzünk meg minden játékost, mi az a nevezési díj, amely még mindenkinek kényelmesen megfelel. Fontos, hogy senki ne tegye fel havi rezsiköltségét, vagy autójának törlesztőrészletét egyetlen játékra!

3. Adjon hangot cselekedeteinek.

A félreértések elkerülése érdekében minden játékos hangosan mondja ki, mit tesz éppen. Például ahelyett, hogy csak úgy bedobálnák zsetonjaikat, mondják ki hangosan, hogy „tét” vagy „emelés.” Függetlenül attól, hogy hol játszunk, ez mindenképpen egy jó szokás, amit érdemes elsajátítanunk.

Hogyan rendezzünk otthoni pókerbajnokságot?

Az egyasztalos versenyek vitathatatlanul a legnépszerűbb otthoni pókerjátékok közé tartoznak. Ezeket olyan tévéműsorok népszerűsítették, mint a Poker After Dark, sőt, akár a World Series of Poker is. A játékosok azért szeretik az ilyen versenyeket, mert meghatározott időtartammal rendelkeznek, és egy játékos tiszta győztesként távozik róluk. A játékok 3-10 játékossal kezdődnek, és úgy játsszák, mint a normál Texas Hold’em-et, kivéve, hogy nem kapnak több zsetont, és a játékosok egyenként esnek ki, amíg egyetlen győztes nem marad.

Készen is van!

Mi elláttuk minden kellékkel ahhoz, hogy egy sikeres otthoni pókerversenyt rendezzen. Most Önön a sor: szerezze be a kellékeket, hívja meg a játékosokat, és jelöljön ki egy dátumot. Nincs vesztegetni való idő!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.

2024. Március 26. 08:17, kedd | PR

A szellemi alkotások kiaknázatlan értékek egy vállalkozásban

Dubaiban a kedvező pénzügyi feltételek mellett az iszlám jogrend is maximális védelmet nyújt