Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan telepítsünk LED panelt?

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

Professzionális világítást, valamint optimális energiamegtakarítást nyújt vállalatok, iskolák, bevásárlóközpontok számára ugyanúgy, mint otthoni felhasználás során. A LED panel remekül elhelyezhető szabványos mennyezeti rendszerekbe, és kiválóan helyettesíti a hagyományos fluoreszkáló lámpatesteket szép, egyenletes fénykibocsátással.

A LED panelekről általában

A LED panel előnyei közé tartozik az igen hosszú élettartam, az alacsony karbantartási igény, és természetesen az elődjeinél sokkal kedvezőbb energiafogyasztás. Két jellemző formájú panellel találkozhatunk a piacon: a kerek, illetve a négyszögletes kialakítás. Lehetőség van a LED panel elsötétítésére is egy DALI rendszerrel, ami segítségével még inkább csökkenthetők az energiaköltségek.

A LED integrált panelek színek tekintetében is többféle opcióban állnak rendelkezésre. Ezek alapján megkülönböztetünk meleg fehér (2700-3200 Kelvin), hideg fehér (5000-6500 Kelvin), valamint természetes fehér (4000-5000 Kelvin) árnyalatokat. A hagyományos izzónál sokkal nagyobb teljesítménnyel működik, vagyis jóval több fényáramot (Lumen) képes produkálni. összehasonlításképp: amíg egy átlagos izzószálas lámpa 1 Watt teljesítménnyel 10 Lument tud leadni, addig a LED-eknél ez az érték 80-100 Lumen.

Milyen lehetőségek vannak a LED panel felszerelésére?

Annak érdekében, hogy a LED panel világításként alkalmazható legyen, azt fel kell szerelni a kívánt helyre. Ha olyan LED-es panelt keresünk, amelyet magunk is egyszerűen beüzemelhetünk, akkor látogassunk el a Union Knights Webáruházba: kínálatuk széles választékban tartalmaz kiváló minőségű LED paneleket, a csomagban pedig minden szükséges elem megtalálható annak gyors felszereléséhez.

Egy LED panel beépítésére a legnépszerűbb két megoldás az álmennyezetbe történő süllyesztés, illetve a felfüggesztett metódus.

Álmennyezetbe süllyesztés: felfüggesztett mennyezetben a mennyezeti lemez vagy a fluoreszkáló lámpatestek egy az egyben lecserélhetők LED panelre. Hatalmas előnye ezen eljárásnak, hogy a kisebb belmagasságú helyeken is kiválóan alkalmazható erejű fényforrásként. A LED panel álmennyezetbe süllyesztéséhez – gipszkartonnál és beton födémnél is - mindenképp szükségünk lesz egy beépítőkeretre.

A beépítőkeret összesen négy részből áll, amelyeket rugók kapcsolnak egymáshoz. Miután igen hajlékony, ezért nem okoz gondot ezeket csatlakoztatni a LED panelhez. Másik nagy pozitívuma a beépítőkeretnek a mérete, mivel kényelmesen elfér benne a tápegység, így nem kell annak is külön helyet találni. A telepítés is pofon egyszerű: csupán el kell mozdítani a keret egyik oldalát, elhelyezni a LED panelt, majd a keret elengedésével a rugók maguktól visszaállítják azt az eredeti pozícióba.

Felfüggesztés: a felfüggesztett megoldás azokon a helyeken alkalmazható, ahol a több hely áll rendelkezésre. Ugyanis a drót sodronyokkal felfüggesztett LED panelnek bár roppant megnyerő a megjelenése, mégis inkább a nagyobb tereknél számít ideális megoldásnak. Azonban a kábelek hosszának változtatásával még ezzel a módszerrel is igen nagy szabadságunk van becélozni az ideális magasságot, nem véletlen tehát, hogy ilyen népszerű ez a felszerelési módozat is.

A LED panel telepítése viszonylag kis fáradsággal jár, viszont rengeteg előny származik a használatából. Akár otthonunkban, akár a munkahelyen szeretnénk ilyen fényforrást használni, minden esetben hozni fogja a várt eredményt.

Címkék: LED, panel, telepítés

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 15:17, kedd | PR

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Köztudott, hogy az új autók ára jelentősen esik, amint kigurulnak a szalonból. Azonban az autó használati értéke több év alatt sem csökken jelentős mértékben, ha megfelelően karban van tartva.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.