Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 21. 11:22, kedd | PR
Forrás: (x)

Hogyan telepítsünk LED panelt?

Hogyan telepítsünk LED panelt?

A LED-es integrált panel olyan világítástechnikai eszköz, amely kis felületen képes megfelelő fényerősséget biztosítani.

Professzionális világítást, valamint optimális energiamegtakarítást nyújt vállalatok, iskolák, bevásárlóközpontok számára ugyanúgy, mint otthoni felhasználás során. A LED panel remekül elhelyezhető szabványos mennyezeti rendszerekbe, és kiválóan helyettesíti a hagyományos fluoreszkáló lámpatesteket szép, egyenletes fénykibocsátással.

A LED panelekről általában

A LED panel előnyei közé tartozik az igen hosszú élettartam, az alacsony karbantartási igény, és természetesen az elődjeinél sokkal kedvezőbb energiafogyasztás. Két jellemző formájú panellel találkozhatunk a piacon: a kerek, illetve a négyszögletes kialakítás. Lehetőség van a LED panel elsötétítésére is egy DALI rendszerrel, ami segítségével még inkább csökkenthetők az energiaköltségek.

A LED integrált panelek színek tekintetében is többféle opcióban állnak rendelkezésre. Ezek alapján megkülönböztetünk meleg fehér (2700-3200 Kelvin), hideg fehér (5000-6500 Kelvin), valamint természetes fehér (4000-5000 Kelvin) árnyalatokat. A hagyományos izzónál sokkal nagyobb teljesítménnyel működik, vagyis jóval több fényáramot (Lumen) képes produkálni. összehasonlításképp: amíg egy átlagos izzószálas lámpa 1 Watt teljesítménnyel 10 Lument tud leadni, addig a LED-eknél ez az érték 80-100 Lumen.

Milyen lehetőségek vannak a LED panel felszerelésére?

Annak érdekében, hogy a LED panel világításként alkalmazható legyen, azt fel kell szerelni a kívánt helyre. Ha olyan LED-es panelt keresünk, amelyet magunk is egyszerűen beüzemelhetünk, akkor látogassunk el a Union Knights Webáruházba: kínálatuk széles választékban tartalmaz kiváló minőségű LED paneleket, a csomagban pedig minden szükséges elem megtalálható annak gyors felszereléséhez.

Egy LED panel beépítésére a legnépszerűbb két megoldás az álmennyezetbe történő süllyesztés, illetve a felfüggesztett metódus.

Álmennyezetbe süllyesztés: felfüggesztett mennyezetben a mennyezeti lemez vagy a fluoreszkáló lámpatestek egy az egyben lecserélhetők LED panelre. Hatalmas előnye ezen eljárásnak, hogy a kisebb belmagasságú helyeken is kiválóan alkalmazható erejű fényforrásként. A LED panel álmennyezetbe süllyesztéséhez – gipszkartonnál és beton födémnél is - mindenképp szükségünk lesz egy beépítőkeretre.

A beépítőkeret összesen négy részből áll, amelyeket rugók kapcsolnak egymáshoz. Miután igen hajlékony, ezért nem okoz gondot ezeket csatlakoztatni a LED panelhez. Másik nagy pozitívuma a beépítőkeretnek a mérete, mivel kényelmesen elfér benne a tápegység, így nem kell annak is külön helyet találni. A telepítés is pofon egyszerű: csupán el kell mozdítani a keret egyik oldalát, elhelyezni a LED panelt, majd a keret elengedésével a rugók maguktól visszaállítják azt az eredeti pozícióba.

Felfüggesztés: a felfüggesztett megoldás azokon a helyeken alkalmazható, ahol a több hely áll rendelkezésre. Ugyanis a drót sodronyokkal felfüggesztett LED panelnek bár roppant megnyerő a megjelenése, mégis inkább a nagyobb tereknél számít ideális megoldásnak. Azonban a kábelek hosszának változtatásával még ezzel a módszerrel is igen nagy szabadságunk van becélozni az ideális magasságot, nem véletlen tehát, hogy ilyen népszerű ez a felszerelési módozat is.

A LED panel telepítése viszonylag kis fáradsággal jár, viszont rengeteg előny származik a használatából. Akár otthonunkban, akár a munkahelyen szeretnénk ilyen fényforrást használni, minden esetben hozni fogja a várt eredményt.

Címkék: LED, panel, telepítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.