Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2011. Március 28. 07:37, hétfő | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

Hőkamerával leltek rá az elkóborolt betegre

Eltűnt pszichiátriai beteg nyomára bukkantak vasárnap hajnalban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és a rendőrség emberei Kiskovácsi környékén. A skizofrén férfi a helyi szanatórium kerítésén mászott át, végül hőkamera segítsé

Szombat este a rendőrségre érkezett a segélyhívás, miszerint Kiskovácsiból eltűnt egy 40 év körüli, skizofrén, cukorbeteg férfi. A beteg a szanatóriumból ment el, ahol kezelték. Mint kiderült, átmászott a kerítésen. Egy rendőrkutya kezdte el követni a férfi nyomát, ám 400-500 méter után elvesztette azt. Keresésében összesen harmincan vettek részt, a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei a rendőrökkel közösen. A kutatásban nyolc mentőkutya is a segítségükre volt.

A férfit végül hőkamera segítségével sikerült megtalálni. A Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat egyik embere a rendőrökkel tartott, és egy járőrautóban pásztázta a főút környékét az eszközzel. A beteget végül a főút mellett vették észre így, 80-100 méter mélyen az erdőben. A keresés körülbelül másfél órán át tartott. A férfinak nem esett komolyabb baja, viszont kihűlt – tájékoztatott a Pest Megyei-Kutató Mentő Szolgálat vezetője.

Balázs László hozzáfűzte: az osztrák vöröskereszt mentőkutyásai épp vendégeskedtek náluk, egy tréningen vettek részt, így ők is részt vettek az eltűnt férfi felkutatásában.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.