Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Hírek

2019. Június 06. 14:55, csütörtök | Külföld

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Egy német cirkusz így cselekedett. Az utóbbi időben egyre rosszabb a cirkuszok megítélése, ezt kompenzálnák.

Egyre többen szólalnak fel a cirkuszi állatok szereplése ellen, hiszen bármennyire is szórakoztató és különleges a látványuk sokszor az alkalmazottak és a nézők sincsenek biztonságban. Nem is beszélve arról, hogy az állatok is legtöbbször szendvednek, hiszen nem ez a természetes közegük. A LADbible írt a németországi Circus Roncalliról, akik olyan ötlettel álltak elő, ami az egyetemes megoldást adhatja a problémára.

A német cirkuszban a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntették a vadon élő állatok használatát, most pedig úgy döntöttek, hogy hologramokat fognak használni helyettük.

A formabontó ötlet rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a kreativitás mellett főleg azért vannak érte oda, mert igazán ritka, hogy valaki ilyen bámulatos ötlettel lépjen fel az állatkínzás ellen, ami ráadásul még működik is.

A show egyébként már lassan egy éve látható, de csak az utóbbi hetekben lett ekkora visszhangja. A cirkusz médiaigazgatója, Markus Strobl a formabontó lépésről így nyilatkozott:

"manapság a legtöbb szám artisták és bohócok által megy végbe. A Circus Roncalli fókuszában mindig is a művészi és akrobatikus számok álltak."

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke kiemelte, úgy élvezhetnek egy ilyen előadást az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként.

Creamer szerint ez a cirkusz igazi jövője.

Forrás: 24.hu

Kép: Illusztráció- fnc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 16:25, csütörtök | Külföld

Több magyar film is versenyez az orosz filmfesztiválon

Magyar dokumentumfilm, rövidfilm és diákfilm is versenybe száll a 25. szarajevói filmfesztivál fődíjáért, a Szarajevo szívéért.

2019. Július 18. 16:00, csütörtök | Külföld

Bejelentették az indiai Hold-misszió startjának új időpontját

Bejelentették az indiai Hold-misszió hétfőre tervezett, de a start előtt megszakított indításának új időpontját - idézte a BBC az Indiai Űrkutatási Szervezet (ISRO) közleményét.

2019. Július 18. 14:05, csütörtök | Külföld

Recessziót okozna a rendezetlen kilépés a brit költségvetési hivatal szerint

A brit költségvetési hivatal szerint recesszióba kerülne a brit gazdaság, ha Nagy-Britannia rendezetlen módon lép ki az Európai Unióból.

2019. Július 18. 11:01, csütörtök | Külföld

Merénylet veszélye miatt razziáztak a rendőrök Németországban

Feltételezhető terrortámadás előkészülete miatt több lakást átkutattak a rendőrök csütörtök hajnalban, és két férfit kihallgattak Észak-Rajna-Vesztfáliában, Németország nyugati részén.