Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 06. 14:55, csütörtök | Külföld

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Egy német cirkusz így cselekedett. Az utóbbi időben egyre rosszabb a cirkuszok megítélése, ezt kompenzálnák.

Egyre többen szólalnak fel a cirkuszi állatok szereplése ellen, hiszen bármennyire is szórakoztató és különleges a látványuk sokszor az alkalmazottak és a nézők sincsenek biztonságban. Nem is beszélve arról, hogy az állatok is legtöbbször szendvednek, hiszen nem ez a természetes közegük. A LADbible írt a németországi Circus Roncalliról, akik olyan ötlettel álltak elő, ami az egyetemes megoldást adhatja a problémára.

A német cirkuszban a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntették a vadon élő állatok használatát, most pedig úgy döntöttek, hogy hologramokat fognak használni helyettük.

A formabontó ötlet rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a kreativitás mellett főleg azért vannak érte oda, mert igazán ritka, hogy valaki ilyen bámulatos ötlettel lépjen fel az állatkínzás ellen, ami ráadásul még működik is.

A show egyébként már lassan egy éve látható, de csak az utóbbi hetekben lett ekkora visszhangja. A cirkusz médiaigazgatója, Markus Strobl a formabontó lépésről így nyilatkozott:

"manapság a legtöbb szám artisták és bohócok által megy végbe. A Circus Roncalli fókuszában mindig is a művészi és akrobatikus számok álltak."

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke kiemelte, úgy élvezhetnek egy ilyen előadást az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként.

Creamer szerint ez a cirkusz igazi jövője.

Forrás: 24.hu

Kép: Illusztráció- fnc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).