Városlista
2019. október 18, péntek - Lukács

Hírek

2019. Június 06. 14:55, csütörtök | Külföld

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Hologramokat kezdett használni egy cirkusz élő állatok helyett

Egy német cirkusz így cselekedett. Az utóbbi időben egyre rosszabb a cirkuszok megítélése, ezt kompenzálnák.

Egyre többen szólalnak fel a cirkuszi állatok szereplése ellen, hiszen bármennyire is szórakoztató és különleges a látványuk sokszor az alkalmazottak és a nézők sincsenek biztonságban. Nem is beszélve arról, hogy az állatok is legtöbbször szendvednek, hiszen nem ez a természetes közegük. A LADbible írt a németországi Circus Roncalliról, akik olyan ötlettel álltak elő, ami az egyetemes megoldást adhatja a problémára.

A német cirkuszban a kilencvenes évektől kezdve fokozatosan megszüntették a vadon élő állatok használatát, most pedig úgy döntöttek, hogy hologramokat fognak használni helyettük.

A formabontó ötlet rengeteg pozitív visszajelzést kapott, a kreativitás mellett főleg azért vannak érte oda, mert igazán ritka, hogy valaki ilyen bámulatos ötlettel lépjen fel az állatkínzás ellen, ami ráadásul még működik is.

A show egyébként már lassan egy éve látható, de csak az utóbbi hetekben lett ekkora visszhangja. A cirkusz médiaigazgatója, Markus Strobl a formabontó lépésről így nyilatkozott:

"manapság a legtöbb szám artisták és bohócok által megy végbe. A Circus Roncalli fókuszában mindig is a művészi és akrobatikus számok álltak."

Jan Creamer, a Nemzetközi Állatvédő szervezet elnöke kiemelte, úgy élvezhetnek egy ilyen előadást az emberek, hogy közben nem okoznak szenvedést az állatoknak és nem használják őket tárgyként.

Creamer szerint ez a cirkusz igazi jövője.

Forrás: 24.hu

Kép: Illusztráció- fnc.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 05:00, péntek | Külföld

Terrorcselekmények megakadályozásában segítette Oroszországot az Egyesült Államok

Terrorcselekmények megakadályozását segítette elő nemrégiben Oroszország területén értesülések átadásával az Egyesült Államok

2019. Október 17. 15:08, csütörtök | Külföld

Megszökött két belga dzsihadista Északkelet-Szíriában

Megszökött a börtönből az Iszlám Állam nevű terrorszervezet két belga származású tagja Északkelet-Szíriában a török katonai műveletek nyomán - közölte a belga belügyi válságközpont (OCAM) vezetője.

2019. Október 17. 13:08, csütörtök | Külföld

Horvátország újabb migrációs hullámra készül

Horvátország drónokkal és éjszakai felvételek készítésére is alkalmas kamerákkal készül a Törökországból, Görögországból és Bosznia-Hercegovinából érkező újabb migrációs hullámra

2019. Október 17. 06:45, csütörtök | Külföld

Frontex: Újra többen jönnek az Európába tartó főbb migrációs útvonalakon

Tovább emelkedtek az illegális bevándorlási adatok szeptemberben, az előző hónaphoz képest 14 százalékkal többen kíséreltek meg Európába jutni a fő migrációs útvonalakon, mindenekelőtt az Égei-tengeren