Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. November 03. 11:21, szombat | Helyi
Forrás: mno.hu/hirtv.hu/rtl.hu

Holtan találták az eltűnt 11 éves kisfiút-agyonverték

Holtan találták az eltűnt 11 éves kisfiút-agyonverték

A nevelőanyát és két hajléktalant gyanúsítanak a még hétfőn eltűnt kaposvári kisfiú brutális meggyilkolásával. Az indíték még nem ismert.

A Hír Televízió értesülései szerint holtan találtak rá az öt napja Kaposváron eltűnt felsőmocsoládi kisfiúra. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki végzett a fiúval, de a televízió információi szerint egy embert már elfogott a rendőrség.

Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője a hírt az MTI-nek nem erősítette meg, mindössze annyit mondott: a rendőrség szombaton 14 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tart a kisfiú eltűnésével kapcsolatos fejleményekről, amit a Hír TV élőben sugároz.

Pénteken még önkéntes akció keretében – több mint százan – kutatták át a Kaposvár melletti Deseda-tó környékét Szita Bencét keresve. A kutatás – több helyi hírportál beszámolója szerint – azonban nem vezetett eredményre. A rendőrségnek a gyerek nevelőanyja hétfő éjszaka jelentette a fiú eltűnését.

Azóta szörnyű részletek láttak napvilágot.

 MTI Fotó: Varga György

Előre eltervelték, majd különös kegyetlenséggel meggyilkolták a Kaposváron eltűnt kisfiút – mondta el a Somogy megyei rendőrfőkapitány:

Egy üres kiásott sírra bukkantak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság által biztosított nyomkereső kutyákkal egy, a Kaposvártól nem messze található erdős területen egy kiásott sírra bukkantak, a holtest azonban nem volt ott. A nyomszakértők a helyszínen kizárólag vérnyomokat találtak – tette hozzá. Folytatva a nyomozást, már a második terepszakaszon, Kaposvártól észak–északkeletre egy fás területen találták meg a 11 éves fiú holttestét.

Három gyanúsított és vallomások

Az ügy jelenlegi állásával kapcsolatban a kapitány közölte: az összes szakvélemény ismeretében három személlyel szemben fogják kezdeményezni a Központi Nyomozó Főügyészségen az előzetes letartóztatást. Ők kihallgatásuk során nem egyértelműen, egymásra terhelően, de beismerő vallomást tettek. A jelenlegi információik szerint, a szakértői vélemények tudatában kimondható, hogy mind a három személy megalapozottan gyanúsítható egy rendbeli emberöléssel – szögezte le Piros Attila.

Megvannak a gyilkosságnál használt eszközök

A gyilkossággal kapcsolatban sok kérdés merülhet föl, ilyen az is, hogy mi volt az indíték – hangsúlyozta a vezető. Az biztos – tette hozzá –, hogy a gyilkosság elkövetéséhez használt eszközök már megvannak, amiből kiderül, előre eltervezett, aljas bűncselekményről van szó. Többek között egy késsel végeztek a fiúval, további részleteket ugyanakkor nem árult a rémtettel kapcsolatban a jelenlévő rokonokra való tekintettel.

A főkapitány a sajtótájékoztató során megköszönte az együttműködést mindenkinek, aki részt vett a keresésben, tovább felhívta a sajtó figyelmét arra, hogy a nyomozást akadályozná, ha több információt osztana meg a gyilkosságról, ezért további tájékoztatást későbbre ígért.

A Somogy megyei főrendőr a nyomozati szakaszról elmondta, 50 rendőr bevonásával dolgoztak az ügyön, minden lakossági bejelentést megvizsgáltak. „Budapestről is érkezett bejelentés, több buszsofőr is arról számolt be a hatóságoknak, hogy látták a felsőmocsoládi gyermeket.”

2x is elásták:

„A rendőrségnek a gyerek nevelőanyja hétfő éjszaka jelentette a fiú eltűnését, mely után a hatóság megkezdte az ügy vizsgálatát, rutin jellegűen. Feltérképezték a gyermek kapcsolati rendszerét. Kiderült: az áldozat szülei ugyan elváltak, de jó és kiegyensúlyozott családi körülmények között élt” – vázolta fel az ügy hátterét a Somogy megyei rendőrfőkapitány. Piros Attila hozzátette: „Néztük a mobiltelefonját, a számítógépét, hogy volt-e valami előjele az eltűnésének, de nem találtunk semmit”. Hangsúlyozta: a folyamatos kutatást és a nevelőanya kihallgatását követően 48 óra elteltével vált bizonyossá, hogy bűncselekmény áldozata lett a fiú. A 47 éves P. Erika vallomásában többször önellentmondásba keveredett: először azt mondta, hogy a kaposvári Tesco parkolójából tűnt el a gyerek délután, de miután a környéken készült kamerás felvételeken ez nem látszott, többször is változtatta vallomását.

Az rtl híradója:

Megtalálták a gyilkost a facebookon:

Elfogták a gyilkos mostohát. DURVA!!!!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.