Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Április 27. 14:45, péntek | Külföld

Holtan találtak egy fiatal magyar lányt a Zöld-foki szigeteken

Holtan találtak egy fiatal magyar lányt a Zöld-foki szigeteken

Holtan találtak egy 28 éves magyar nőt és 42 éves brit barátját a Zöld-foki Köztársaság egyik szállodájában. - írja a Blikk a brit lapok alapján

A Daily Mail szerint fejlövés végzett velük az Atlanti-óceánban lévő szigetországban, ahová azután utaztak, hogy a férfi 400 ezer fontot (több mint 140 millió forintot) sikkasztott el a brit Országos Egészségügyi Szolgálattól (NHS).

A lap tudni véli, hogy a férfi előbb megölte magyar barátnőjét, majd saját maga ellen fordította a fegyvert. Mindkét lövést ugyanabból a pisztolyból adták le.

A Sun szerint pár egy éve tűnt el Sussexből a kisebb vagyonnal. Április 15-én csekkoltak be a Santo Antaó-i Divin Art nevű hotelbe, és két nappal később fedezték fel a holttesteket.

A szálloda vezetője, Helder Bentub semmi különöset nem tapasztalt aznap reggel.

"Reggeli után elmentek, hogy felfedezzék a környéket, és csak délután ötkor tértek vissza. Később hatalmas veszekedésre lettünk figyelmesek. Kiabáltak egymással, csapkodták az ajtókat és az ablakokat."

Ezután visszamentek az étterembe, ahol folytatódott a balhé. A nő azt állította, hogy a szálloda egyik alkalmazottja megütötte őt. Néhány perc múlva újra a szobájukban voltak, és eldördültek a lövések. A holttestek a fürdőszobában voltak, mellettük hevert a kutyájuk, egy rottweiler, sérülések nélkül.

A rendőrök percek alatt kiértek, de már nem tudták megmenteni a férfi és a nő életét.

Az ügyben megkeresték a rendőrséget is:

"A KKM Konzuli és Állampolgársági Főosztály kapcsolatban áll a lisszaboni külképviseletével, melynek nagykövete a Zöld-foki Köztársaságba van akkreditálva, válaszolta lapunk kérdésére a Konzuli Tájékoztatási Iroda. Hozzátették: a konzul úr, amint többet megtud a történtekről azonnal jelezni fogja azt Főosztályunknak, valamint a Sajtó Főosztálynak."

Forrás: index.hu

Kép: Arterra/UIG - Santo Antao

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).