Városlista
2020. február 17, hétfő - Donát

Hírek

2020. Január 02. 21:45, csütörtök | Külföld

Horror árban árvereznek el hordós whiskyket

Horror árban árvereznek el hordós whiskyket

Két tucat hordónyi skót whiskyvel indul a világ első online hordó-aukciója, ahol kizárólag hordóban értékesítik az italokat – összegzi a BBC.

Az aukción megvásárolható hordók igen széles skálán mozognak: a 2015-ös Glen Ord hordótól (2 ezer font, azaz 778 ezer forint) kezdve a Springbank 1995-ös italáig (hordónként 40 ezer fontért, vagyis 15,5 millió forintért).

Az aukciót január 22-én indítják el és 12 napig tart, és ezt további három árverés követi az idén, amiket a Cask Trade whisky szakértő társaság vezényel le. A Cask Trade továbbá hitelesítette az összes eladót és az italokat is.

Az online aukción licitálható hordókat magántulajdonosok és befektetők bocsátották közzé.

A londoni székhelyű vállalatot 2018-ban alapította Simon Aron whiskygyűjtő, aki közel 2 ezer palackból álló gyűjtemény felett rendelkezik, amit 25 év alatt gyűjtött össze. Aron elmondta, hogy a whiskys hordók árverésesének beindításával új piacot építenek a vevők és az eladók számára egyaránt.

Forrás: origo.hu

Kép: Suntory Whisky / facebook.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 16. 15:00, vasárnap | Külföld

Többpárti kormány alakulhat Szlovákiában

A szlovák politikai élet széttöredezett, ezért a februári választást követően többpárti kormány alakulhat magyar részvétel nélkül - mondta Szabó Dávid József külpolitikai szakértő az M1 szombat esti műsorában.

2020. Február 16. 10:59, vasárnap | Külföld

Lövöldözött egy férfi Kalinyingrádban, többen meghaltak

Tüzet nyitott a járókelőkre egy férfi az Oroszországhoz tartozó kalinyingrádi exklávéban szombaton, ketten életüket vesztették - közölte az orosz rendőrség szóvivője.

2020. Február 16. 09:01, vasárnap | Külföld

Tovább tartják karanténban a Japánnál veszteglő hajó személyzetét

A japán hatóságok döntése alapján a jokohamai kikötőben veszteglő Diamond Princess hajó személyzetét a koronavírus miatt további két hétig tartják karantén alatt, miután az utolsó utas is partra száll a jövő héten

2020. Február 16. 07:15, vasárnap | Külföld

Ki kellett üríteni egy repülőt Düsseldorfban, mert lángolt a kereke

Elővigyázatosságból ki kellett üríteni egy repülőgépet a düsseldorfi légikikötőben szombaton, mert leszállás után kigyulladt az egyik kereke.