Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Július 24. 08:11, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK

Megerősített műszaki szolgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legmelegebb napokra, több buszvezetőt állítanak készenlétbe, és a felsővezeték-hálózatot is szabályozzák.

A BKK szerdán az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a vasúti infrastruktúrán különösebb rendkívüli intézkedést nem rendelnek el, mert a vágányok locsolását, hűtését már május óta folyamatosan végzik, a vágányok felpúposodása pedig ebben az időszakban már nem jellemző. Szükség szerint szabályozzák a felsővezeték-hálózatot, mert a vezetékek a hő hatására meglazulnak, azok belógásából pedig áramszedőtörések keletkezhetnek.
A hétvégére megerősítették a telephelyi műszaki szolgálatot, és több buszvezetőt rendeltek készenlétbe, hogy szükség esetén a váltást meg tudják oldani.
Emellett a BKK engedélyezi a dolgozóknak a könnyebb formaruha, például a bermudanadrág viselését, valamint eltekintenek a nyakkendő viselésétől. További könnyítés, hogy a nagyobb végállomásokon kérésre leváltó munkatársat biztosítanak. A hűtött víz biztosítása folyamatos, és a pihenőhelyiségek nagy része légkondicionált.
A vágányok felpúposodásával kapcsolatban az BKK azt írta, az a tavaszi és nyár eleji időszakban gyakoribb, amikor nagy a hőmérséklet-ingadozás. Áprilisban, májusban és júniusban a napsütéses napokon 4-8 esetben is előfordul hőkivetődés, a mostani kánikulában hetente két-három alkalommal kell hibaelhárítást végezniük.
A kivetődések a régi, elhasznált nagypaneles burkolt vágányokon keletkeznek, ahol a töredezett szélű betonpanelek a beültetett sínszálat nem tartják meg, a hőmérséklet változásából adódó feszültség hatására kimozdulnak a helyükből.
A legtöbb hiba az 1-es villamos vonalán, a Bécsi út és a Kerepesi út között, illetve a 3-as vonalán, a Kőrösi Csoma úton jelentkezik, de a BKK jelezte, hogy e vonalak felújítása az ősszel megkezdődik. A XIX. kerületi Ady Endre úton, a IV. kerületi Görgey úton, valamint az Erzsébet királyné útján és a Gubacsi úton szintén sűrűn történik felpúposodás, várhatóan a következő 2-3 évben e szakaszok felújítása is megtörténik.

Címkék: bkk, hőség, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.