Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 19. 07:18, szerda | Helyi
Forrás: Szent László Határőr Hagyományőrző E.

Hősi emlékmű avatása - Időpontváltozás!

Hősi emlékmű avatása - Időpontváltozás!

A Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület és a Hősi Emlékmű Bizottság elnökeként 2010. április 22-én megtartott sajtótájékoztatón bejelentettem,

Az időjárás jelenleg nem tette lehetővé a medence szigetelési, festési stb. munkáinak megkezdését. A technológiai folyamatok, a különböző munkafázisban felhasznált anyagok csak az előírt száradási idő betartása után követhetik egymást. Megfelelő időjárási viszonyok között az elfogadott ütemtervnek megfelelően az eredeti avatási időpontra a medence is elkészült volna. Ugyancsak az időjárás nem tette lehetővé a medence körüli sétány építőmesteri munkáinak időbeni megkezdését. Ez ugyan nem szerepelt az eredeti vállalások között, de köszönettel vettük az erre vonatkozó felajánlást is, annál is inkább, mivel ez felel meg az eredeti állapotnak.

Egyébiránt az emlékmű obeliszkje, a fő szobor alak és a reliefek restaurálása megtörtént. A mérnökök és szakemberek megoldották a legkritikusabb feladatot az örökláng gázellátását és távirányítással történő meggyújtását. Az első lángpróba sikeres volt.

Az avatás új időpontjának kiválasztásánál figyelembe vettük, hogy a munkák biztonságosan befejeződjenek, valamint a városi nagyrendezvényeket. (Széchenyi tér avatása, a labdarugó VB vízi színpadi kivetítőn való közvetítése)

A Hősi emlékmű avatása: 2010. június 10. csütörtök 21 óra 30 perc.

Fehér Imre
nyá. hőr. őrnagy
elnök


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.