Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2020. Január 15. 13:07, szerda | Sport

Hosszú Katinka új edzőt kap

Hosszú Katinka új edzőt kap

Egy ideje együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József edző, az együttműködés hivatalos formát is kap, a Magyar Úszószövetség szerződteti a szakembert - írja a Nemzeti Sport.

Hosszú Katinka november végén jelentette be, hogy szakít Petrov Árpáddal, ezt követően pedig saját magát készíti majd fel a versenyekre, mint mondta, az edzésterveket eddig is magának írta.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó edzéseit alkalmanként eddig is segítette a mellúszás-specialistának számító Nagy József, most ezt öntik majd hivatalos formába.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke a sportlapnak elmondta, ők kötnek majd szerződést Nagy Józseffel; mint mondta, "Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele."

Hosszú Katinka magyar csúcsot úszott kétszáz mellen decemberben a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon, ez pedig már a közös munka eredménye lehet.

"Ismerem az eredményeit, tudom, kivel állok szemben, de valójában én csak egy úszót látok, akit újra fel kell építeni. Nem foglalkozom vele minden nap, csak azt akarom hozzátenni a fejlődéséhez, amit kizárólag én tudok. Nem az a cél, hogy kiváló mellúszó legyen, sokkal inkább az, hogy kétszáz és négyszáz vegyesen tovább javuljon. Észnél kell lenni, egy-két szoftvert lehet cserélni, ám a hardverhez nem szabad hozzányúlni – szerencsére van annyi tapasztalatom, hogy tudjam, mibe szabad belemenni, s mibe nem" - mondta Nagy, aki Rózsa Norbert és Gyurta Dániel edzője is volt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI Fotószerkesztőség- Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 07:41, csütörtök | Sport

Forma1-es autóbemutatót rendeznek Ausztriában

Az Alpha Tauri mellett a Racing Point is a szomszédos Ausztriában tartja idei F1-es autójának bemutatóját. A csapat javulni akar, de felhívták a figyelmet, hogy ehhez idő kell.

2020. Január 22. 09:45, szerda | Sport

Szujó Zoltán bocsánatot kért

Szujó Zoltán volt szerda reggel az M4 Sport Sporthíradójának vendége. A korábbi Forma–1-es kommentátor májusban távozott csatornától, most azért tért vissza, hogy elnézést kérjen azoktól, akiket megbántott.

2020. Január 22. 07:01, szerda | Sport

Csomós Mixi: Jól sikerült a szilveszteri durrogtatás

Csomós Mixi és Nagy Attila a Szilveszter Rallye-n parádés teljesítményével vívta ki az ellenfelek és szurkolók elismerését.

2020. Január 22. 06:10, szerda | Sport

Különleges eseménnyel készül Budapest 100 nappal a Giro d'Italia rajtja előtt

Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok.