Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 15. 13:07, szerda | Sport

Hosszú Katinka új edzőt kap

Hosszú Katinka új edzőt kap

Egy ideje együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József edző, az együttműködés hivatalos formát is kap, a Magyar Úszószövetség szerződteti a szakembert - írja a Nemzeti Sport.

Hosszú Katinka november végén jelentette be, hogy szakít Petrov Árpáddal, ezt követően pedig saját magát készíti majd fel a versenyekre, mint mondta, az edzésterveket eddig is magának írta.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó edzéseit alkalmanként eddig is segítette a mellúszás-specialistának számító Nagy József, most ezt öntik majd hivatalos formába.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke a sportlapnak elmondta, ők kötnek majd szerződést Nagy Józseffel; mint mondta, "Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele."

Hosszú Katinka magyar csúcsot úszott kétszáz mellen decemberben a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon, ez pedig már a közös munka eredménye lehet.

"Ismerem az eredményeit, tudom, kivel állok szemben, de valójában én csak egy úszót látok, akit újra fel kell építeni. Nem foglalkozom vele minden nap, csak azt akarom hozzátenni a fejlődéséhez, amit kizárólag én tudok. Nem az a cél, hogy kiváló mellúszó legyen, sokkal inkább az, hogy kétszáz és négyszáz vegyesen tovább javuljon. Észnél kell lenni, egy-két szoftvert lehet cserélni, ám a hardverhez nem szabad hozzányúlni – szerencsére van annyi tapasztalatom, hogy tudjam, mibe szabad belemenni, s mibe nem" - mondta Nagy, aki Rózsa Norbert és Gyurta Dániel edzője is volt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI Fotószerkesztőség- Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.