Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2020. Január 15. 13:07, szerda | Sport

Hosszú Katinka új edzőt kap

Hosszú Katinka új edzőt kap

Egy ideje együtt dolgozik Hosszú Katinka és Nagy József edző, az együttműködés hivatalos formát is kap, a Magyar Úszószövetség szerződteti a szakembert - írja a Nemzeti Sport.

Hosszú Katinka november végén jelentette be, hogy szakít Petrov Árpáddal, ezt követően pedig saját magát készíti majd fel a versenyekre, mint mondta, az edzésterveket eddig is magának írta.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó edzéseit alkalmanként eddig is segítette a mellúszás-specialistának számító Nagy József, most ezt öntik majd hivatalos formába.

Wladár Sándor, a szövetség elnöke a sportlapnak elmondta, ők kötnek majd szerződést Nagy Józseffel; mint mondta, "Nagy József lángész, folyamatosan az úszáson jár az agya, látszik, hogy Katinka mellúszása határozottan javult azóta, hogy ő foglalkozik vele."

Hosszú Katinka magyar csúcsot úszott kétszáz mellen decemberben a kaposvári rövid pályás országos bajnokságon, ez pedig már a közös munka eredménye lehet.

"Ismerem az eredményeit, tudom, kivel állok szemben, de valójában én csak egy úszót látok, akit újra fel kell építeni. Nem foglalkozom vele minden nap, csak azt akarom hozzátenni a fejlődéséhez, amit kizárólag én tudok. Nem az a cél, hogy kiváló mellúszó legyen, sokkal inkább az, hogy kétszáz és négyszáz vegyesen tovább javuljon. Észnél kell lenni, egy-két szoftvert lehet cserélni, ám a hardverhez nem szabad hozzányúlni – szerencsére van annyi tapasztalatom, hogy tudjam, mibe szabad belemenni, s mibe nem" - mondta Nagy, aki Rózsa Norbert és Gyurta Dániel edzője is volt.

Forrás: origo.hu

Kép: MTI Fotószerkesztőség- Illyés Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

2020. Június 27. 05:00, szombat | Sport

Rally: Az első gyorsot behúztuk

Az első gyorsot megnyerték Dudás Gergőék, aztán sokáig harmadik helyen voltak.

2020. Június 26. 06:07, péntek | Sport

Csomós Mixi: A rajt előtt aláírtuk volna a végeredményt

Az East Motorsport Kft párosa, Csomós Mixi és Nagy Attila már az első idei tesztversenyén letette a névjegyét a kemény R5-ös mezőnyben.