Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2010. Január 24. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: ELTE Társadalomtudományi Kar

Hosszú életet remélnek az amerikaiak

Hosszú életet remélnek az amerikaiak

Optimistán tekintenek a jövőbe és hosszú életre számítanak az amerikaiak. Jelentős részük úgy kalkulál, legalább olyan hosszú, de inkább hosszabb életet fog élni, mint a felmenői.

Szülői örökség?

Az Egyesült Államok lakosainak születéskor várható élettartama 77,7 év, ami nemzetközi szinten nem rossz arány, és ami még biztatóbb, a helyiek nem is aggódnak amiatt, hogy idő előtt fognak meghalni. A Royal Philips Electronics megbízásából készült felmérés szerint ugyanis az amerikaiak jelentős része arra számít, legalább olyan hosszú, ha nem hosszabb életet fog élni, mint a szülei.

A kutatás eredményei szerint a megkérdezettek közel fele, összesen 47 százaléka bizakodik abban, hogy a szüleiéhez hasonló életkort fog megélni, míg 36 százalékuk arra számít, hosszabb életet él majd, mint, ami a felmenőinek jutott. A válaszadóknak alig 10 százaléka kalkulál azzal, hogy nem fogja elérni szülei életkorát.

A megkérdezettek valamivel több, mint harmada egyébként 81 és 90 év közötti élettartamot jósol magának.

A magyarok sokat veszítenek

A friss demográfiai becslések szerint a magyar lakosság születéskor várható élettartama 73,3 év körül van, és szerencsére ez az érték évek óta növekszik. Bár olyan kutatás nem készült, amely élethosszunkkal kapcsolatos reményeinket tárná fel, több felmérés utal viszont arra, hogy ezeket óvatosan kellene megfogalmaznunk. Az egyik legfrissebb, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatása, amely szerint a 70 év alatti magyar férfiak életéből átlagosan 9,2, a nők életéből 4 évet vesznek el az olyan káros hatások, mint az egészségtelen életmód vagy a stressz. Mindez azt jelenti, hogy ezeket kiküszöbölve a magyar nők akár négy, a férfiak majdnem tíz évvel a élhetnének tovább...


Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 18:06, kedd | Belföld

Településfásítási programot hirdet az Agrárminisztérium

Településfásítási programot hirdet 500 millió forintos keretösszeggel az Agrárminisztérium a 10 ezer fő alatti lakosszámú településeknek, amelyek együttesen 12 ezer sorfát igényelhetnek térítésmentesen

2020. Június 02. 17:04, kedd | Belföld

A járvány egyértelműen lecsengőben van

Egyértelműen lecsengőben van Magyarországon a koronavírus-járvány, a járványgörbe 10. napja lefelé megy - mondta az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

2020. Június 02. 14:08, kedd | Belföld

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők

Könnyebben juthatnak hozzá a családtámogatásokhoz a külföldről hazatérők, mert a babaváró támogatás igénylésénél az eddigi 180-ról 90 napra csökken az elvárt magyarországi tb-jogviszony igazolásának időtartama

2020. Június 02. 13:07, kedd | Belföld

Őrizetbe vettek egy 15 éves autóvezetőt Zalában

Őrizetbe vettek Zalában egy – nem először – autót vezető 15 éves fiút, aki egy átszerelt rendszámú járművel közlekedett – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfőn.