Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Július 16. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: infoGyőr

Hova menjünk strandolni Győr és környékén?

Hova menjünk strandolni Győr és környékén?

Győr környéke számtalan lehetőséget kínál a kikapcsolódni vágyóknak. Már tavasszal egy-egy napra megmutatkozott a nyári időjárás, jelezve, hogy az idei szezon sem fog kánikula nélkül maradni. A meleg elviselésére, pedig a legjobb megoldás a strand. Ilyenkor felmerül a kérdés, hova menjünk? Hol van gyermek medence? Melyik helyen kényelmesen napozni? Összeállításunkban szemügyre vettük a megye kiemelkedő strandlehetőségeit, hogy segítsünk a fürdőzni vágyóknak, megtalálni az igényeikhez megfelelő helyet.

Csornai strand
A természetjáró fürdőzők számára az egyik legkedvezőbb fürdőzési lehetőség Csornán kínálkozik. Termálvizes medencéit - gyógyhatásuk miatt - sok külföldi vendég is felkeresi. Az itteni gyógyvíz magas sótartalma miatt egyedi összetételű, nátriumot és káliumot tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz, mely összetételénél fogva (fürdő illetve ivókúraként) alkalmas különféle mozgásszervi, nőgyógyászati és légzőszervi betegségek, valamint gyomorfekély, epebántalmak, bélműködési zavarok és pikkelysömör kezelésére. Jelenleg a fürdő területén négy termál medence várja a gyógyulni vágyókat, vagy az egészségmegőrzés céljából fürdőző vendégeket, egy úszómedence áll a sportolni vágyók rendelkezésére, és a gyerekekre is gondoltak az építők, számukra egy tanmedencét alakítottak ki. A gyönyörűen parkosított strandon kellemes a napozás, a pihenés. A területen sportpályák és büfé, a szomszédos kempingben teniszpálya is található. A szezonálisan nyitvatartó fürdő közelében különféle szálláslehetőségek is rendelkezésre állnak, így több napra is tervezhetnek az idelátogató vendégek.

Lipóti Termál -és Élményfürdő
Komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200m2-es strandmedencével, (melyhez hullámmedence, vízi vidám park, óriás csúszdák kapcsolódnak) és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom szaunával várja a fürdőzni vágyókat.

Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő
A fürdőben élmény-és ülőmedencék egyaránt megtalálhatók, gyermekpancsolók, ugrótorony, sportolási lehetőség, óriáscsúszdák, ugrótorony és hatalmas zöld pázsit a nap szerelmeseinek.

Ikrényi strand
A vízmélység strandolásra ideálisan kialakított, a szélétől 20-30 métert be lehet sétálni- árnyékos pavilonok, zuhanyzó, öltözők, kulturált parkok, teszik kellemessé az időtöltést, és a színvonalas családi pihenést. A gyermekeknek a parton pancsolási, homokozási lehetőség, játszótér. Melegkonyhás büfé, grillpavilon a családok, baráti társaságok számára kellemes biztonságos szórakozási lehetőséget biztosít. A wakeboardon kívül lábteniszpálya, strandröplabda, kosárlabdapálya áll rendelkezésre a strandra látogatóknak.

THERMAL CORVINUS NAGYMEGYER
A termálfürdő kilenc medencével és változatos szolgáltatásokkal várja az idelátogató vendégeket. A fürdőzés mellett a látogatók relaxálhatnak a pihenő helyiségekben, a szauna és welnesz központban, a sóbarlangban, tengeri fürdőben és az animációs programokon.

Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő
A nagyszabású fürdőfejlesztést követően egy napfényes folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnyat az új családi fürdővel, így a gyógyulásra vágyók és az önfeledt fürdőző gyermekek egymás mellett, mégis egymástól elkülönülve élvezhetik a fürdőzés örömeit.

WF Szabadidőpark
A négy sávos, 36 méteres óriáscsúszdánk a nevéből adódóan is „óriás” élményt nyújt. A késő őszig üzemelő 36 fokos termálvizes élménymedencénkben teljes lehet a testi-lelki felüdülés!

Achilles Park
A park 22 hektáros területén érintetlen erdők, nádasok ölelésében helyezkedik el a szabadidő bázisát jelentő négyhektáros tó. A tó nyáron közkedvelt strand a fiatalok és családok találkozóhelye, ahol a vendégek természetes környezetben a hűsítő vízpart mellett múlatják a forró nyári napokat. A vendégek kényelmét szolgálja a kajak és csónakkölcsönző.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.