Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2010. Augusztus 18. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Húsos finomságok viadala

Húsos finomságok viadala

Megválasztják a világ legfinomabb kolbászát, szalonnáját, és versenyre kelnek a legjobb disznósajtok, illetve kenőmájasok Magyarországon a kedden kezdődő I. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozón. Az 5 napos rendezvényre eddig 35

 
A rendezvényt augusztus 17. és 22. között rendezik meg. Búza László, a társszervező Foodlawment Egyesület elnöke szerint ez lesz az év legnagyobb élelmiszeripari eseménye, amire eddig 35 államból, 64 nemzetközi szervezettől, több mint 100 előadó jelezte részvételi szándékát.
 
 
Az ötnapos rendezvényt 10 helyszínen, a Budai várban, Békéscsabán, Szegeden, Szigetváron, Kecskeméten, Mezőkövesden, Abaújszántón, Hortobágyon, Alsózsolcán és a határon túli Sepsiszentgyörgyön rendezik meg.

 
A 10 helyszínen különféle versenyeket rendeznek, ahol megmérettetnek a többi közt a baromfik, szalonnák, birka-és vadhúsok is. A versenyt 64 országból követhetik majd nyomon az érdeklődök videokonferencia segítségével.

 
A Világtalálkozó utolsó előtti napján, augusztus 21-én adják át a verseny nyerteseinek a díjakat, ünnepélyes díjkiosztó keretében a Budai várban - tette hozzá Búza László.

 
A Világtalálkozó ad otthont a tízedik Húshigéniai és Húsvizsgálati Világkongresszusnak is.

 
Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.