Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Április 03. 10:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Húsvéti ellenőrzés Győrben: vizsgálat a boltokban, szonda a rendőröknél

Húsvéti ellenőrzés Győrben: vizsgálat a boltokban, szonda a rendőröknél

A húsvéti vásárlások slágertermékeit vizsgálta kiemelten az elmúlt hetekben a nemzeti fogyasztóvédelmi hivatal. Elsősorban az édességeket, tojást, sonkát, húskész

Az ellenőrök a próbavásárlás után ellenőrzik a kiírt és a számlán szereplő árak egyezését, az egységárak feltüntetését, s azt, hogy nem a lejárati idő miatt akciós a termék.

Az édességboltok mellett a piacokon, vásárcsarnokokban vizsgálták a húsvéti slágertermékeket, főleg a tojást és a húsárut. Kirívó szabálytalanságot itt sem regisztráltak, sőt a tapasztalatok szerint a korábbinál jobban ügyelnek az eladók a nyugtaadásra és a szabályos súlymérésre. Meg kell becsülni a vevőt, mert a forgalom csökkenését érzik a kereskedők.

A húsvét előtti napokban zsúfoltak voltak az üzletek, a hét végén a vásárolt áruk elfogyasztása következik. Az italokkal nem árt majd vigyázni, mert a rendőrök az autósok mellett a kerékpárosokat is megszondáztatják az ünnepek alatt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 08:02, szombat | Helyi

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.