Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Március 24. 10:46, szerda | Helyi
Forrás: macosz.hu

Húsvéti tippek, ötletek

Húsvéti tippek, ötletek

A karácsony után a húsvét az év másik nagy ünnepe. Azonban már rég elfelejtettük, hogy valójában mit is kellene ünnepelnünk ehelyett sütünk, főzünk, takarítu

A húsvéti önmegtartóztatás

Pedig a húsvéti ünnepek lényege az önmegtartóztatás és a megújulás maga a szó héber eredete is kikerülést jelent. A húsvéti tippek sorozatunkban ötleteket adunk ahhoz, hogy miképp tudjuk a húsvétot mértékkel de élvezettel megünnepelni, közben felfrissülni és kipihenni magunkat, és ugyanakkor időt szakítani házkörüli és háztartási munkák elvégzésére is.


Húsvéti tippek

A siker titka a felkészülés és a szervezettség. Ne hagyjunk mindent az utolsó pillanatra, a húsvéti előkészületeket már most kezdjük el. me néhány tipp: A húsvéti nagytakarítást ne nagyszombatra hagyjuk, hanem csináljuk meg az előző hétvégén!Gyerekekkel a húsvét ünnepek nagyon kreatívan telhetnek el készítsünk velük díszeket, vagy már most kezdjük el a tojásfestést. Később szívesen segítenek sütemények, édességek készítésében, díszítésében. Ha locsolkodókat várunk, azoknak szokás ajándékot adni de pénz, vagy boltban vásárolt tömegtermék helyett készítsünk előre egyedi egyszerű húsvéti ajándékokat. Hagyomány szerint Nagyszombaton szokás otthonunkat feldíszíteni. Azonban, ha már most elkezdjük a húsvéti díszek készítését vagy beszerzését, így a húsvéti dekorációt egy-két óra fel lehet tenni. Sütést-főzést illetően, gondolkodjunk egy húsvéti menün. Ne legyünk túl ambíciósak készítsünk egyszerű húsvéti ételeket. A húsvét tipikus ételei a főtt sonka, tojás ás a bárány. Süteményeket illetően is válasszunk bevált egyszerű húsvéti süteményeket és kekszeket. A húsvéti kekszeket fel is használhatjuk díszként!


Húsvéti böjt helyett lemondás

A húsvéti ünnepi időszak Hamvazó szerdával kezdődik, amit 4o napos böjt követ. Hagyományosan ez idő alatt nem szabad húst enni, Nagypénteken semmi állati eredetűt sem. A modern változat alapján lemondhatunk akármi másról is, pl süteményekről, alkoholról, TV nézésről, autó használatról stb akármiről, a lényeg, hogy igazi lemondás legyen.


Húsvéti fogadalom?

Ha az újévi fogadalmainkat nem tudtuk betartani, itt egy második alkalom, hogy véghez vigyük! A húsvét a megújulás és megtisztulás ünnepe is. Méregtelenítsük testünket-lelkünket és a környezetünket. Egy tavaszi méregtelenítés modern változata lehet a hagyományos húsvéti böjtnek, amellyel egy nagy lépést tehetünk az egészséges életmód irányába.


Húsvéti mozgás

Az egészséges táplálkozás nem jár borzasztó nagy lemondással egészséges ételek mellett még egészséges sütemények is léteznek!
Mozogjunk tavasz van, egyre jobb az idő sétáljunk rendszeresen. Autó helyett menjünk gyalog (amennyit csak lehet) vagy kerékpárral munkába, iskolába, ide-oda..
Figyeljünk oda környezetünkre és a természetre, ne szemeteljünk, ne pazaroljunk, ne vegyünk-együnk-igyunk mindent hajthatatlanul. Környezet-tudatosan éljünk és vásároljunk. Bolti termékek helyett használjuk természetes háztartási tisztítószereket, és készítsünk néhány házi szépségápolási szert.


Húsvéti leltár

Méregtelenítsük otthonunkat is de ne húsvétkor. Akkor csupán üljünk le, és készítsünk egy jegyzetet arról, hogy mit kell kidobni, megjavítani, kicserélni, felújítani, dekorálni. Addig is vegyünk egy nagy vázlatfüzetet, és kezdjünk el gyűjteni dolgokat, amelyek elnyerik a tetszésünket ez lehet egy magazinból kivágott kép, egy virág színe, egy falevél alakja, egy szövet tapintása stb. ragasszuk ezeket be a vázlatfüzetbe.

Viktória Delicat & C@fe,
HZHOZSZLLTS húsvétra is!
Tejtermékek, pékáru, kalács, sütemények, csokoládék (kézműves nyuszi, tojás), bonbonok, üdítők stb.
Győr, Jereváni u. 43. 9028
Tel.: +36-96-410-497
mail: viktoriadelicat@t-online.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.