Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2010. Január 25. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Huszonhét jogi doktort avattak a győri a Széchenyi István Egyetemen

Huszonhét jogi doktort avattak a győri a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem végzős jogász-jelöltjei közül a téli záróvizsgát sikeresen teljesítő huszonhét joghallgatót avattak szombaton jogi doktorrá az int&#

A summa cum laude" minősítésű jogi doktori diplomát átvevő, a szlovákiai Bősből származó Bartal Anita a somorjai Magyar Tannyelvű Gimnáziumból jött Győrbe tanulni. Friss diplomásként elsősorban győri vagy budapesti ügyvédi irodában keres munkát, de a gazdasági és az önkormányzati jog is vonzó számára. Mivel kevésbé ismeri a szlovák jogi szaknyelvet és jogi szerkezetet, otthon elmondása szerint nem találna felkészültségének megfelelő állást. Sipos László szintén a legjobb minősítést érte el a záróvizsgákon, s ő is az ügyvédi pályát szeretné frissdiplomásként elkezdeni. Paksról, a Vak Bottyán Gimnáziumból jött tanulni a győri egyetemre, s egykor édesapja is az intézményben szerezte diplomáját.
A győri egyetem Karrier Irodájának elmúlt év végén készült felmérése szerint a Széchenyi István Egyetem végzettjeinek 91%-a fél éven belül, s végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedett el, s ha most kellene szakot, intézményt választani, közel hasonló arányban újból Győrt jelölnék meg a frissdiplomások, a 3 vagy 6 évvel ezelőtt itt diplomázók. A jogász szak friss diplomásai a felkészült oktatói kart, a szakmai problémák gyakorlati megoldását, a tanulmányok melletti munka tapasztalatot, a szakterületek kedvező visszajelzéseit, a szakmai munkahelyhez jutás és az elhelyezkedés lehetőségét tartották a legnagyobb győri képzési értéknek.
A mai kedvező munkaerőpiaci helyzetkép és értékítélet az Eötvös Loránd Tudományegyetem nagy tradíciójú jogászképzése 1995-ös győri sikeres programkihelyezésének, az Universitas-Győr Alapítvány menedzselésének és a győri, térségi gazdasági, intézményi támogatóknak köszönhető, s a 2002-től a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzéseként működő jogász szak erős követelményeit, eredményességét tükrözi. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ és a Heti Világgazdaság 2009. decemberi adatai szerint a győri jogi és igazgatási képzés - a jogász és a nemzetközi igazgatás szak - az első helyen szerepelt az összesítésben. Mindezt az oktatói háttér, a hallgatók által elért eredmények, az oktatók tudományos teljesítménye, a szakmai intézményekkel, szervezetekkel kialakított eredményes együttműködés, az oktatási háttér infrastruktúrájának, a frissdiplomások elhelyezkedési adatai alapján állapította meg a kilenc hazai jogi képzőhely felsőoktatási rangsorát kialakító két meghatározó, értékelő szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 12:43, szerda | Helyi

Ezek lesznek idén a kedvenc ékszereid

Ha az életben sok minden nehéz és néha nyomasztó, legalább az ékszered legyen légiesen könnyed.

2020. Május 19. 14:11, kedd | Helyi

Ilyen árakon lehet most benzinmotoros ágvágót találni

A tavasz megérkeztével elérkezik az az időszak is, amikor egyre több teendő lesz a kertekben.

2020. Május 05. 07:44, kedd | Helyi

A karantén idején is számít a divat - tavaszi home office szettek

Igaz, hogy a legtöbben most otthonról végezzük a napi munkát, de a munka nem állt meg és most digitális platformokon keresztül tartjuk a kapcsolatot a kollégákkal, a feletteseinkkel és a vásárlókkal és ügyfelekkel.

2020. Április 12. 11:57, vasárnap | Helyi

Megéri-e elektromos kazánt venni? Lássuk az érveket!

Az elektromos kazánok számos jó tulajdonsággal bírnak a hagyományos társaikkal szemben.