Városlista
2020. november 24, kedd - Emma

Hírek

2010. Január 25. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: Winkler Csaba

Huszonhét jogi doktort avattak a győri a Széchenyi István Egyetemen

Huszonhét jogi doktort avattak a győri a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem végzős jogász-jelöltjei közül a téli záróvizsgát sikeresen teljesítő huszonhét joghallgatót avattak szombaton jogi doktorrá az int&#

A summa cum laude" minősítésű jogi doktori diplomát átvevő, a szlovákiai Bősből származó Bartal Anita a somorjai Magyar Tannyelvű Gimnáziumból jött Győrbe tanulni. Friss diplomásként elsősorban győri vagy budapesti ügyvédi irodában keres munkát, de a gazdasági és az önkormányzati jog is vonzó számára. Mivel kevésbé ismeri a szlovák jogi szaknyelvet és jogi szerkezetet, otthon elmondása szerint nem találna felkészültségének megfelelő állást. Sipos László szintén a legjobb minősítést érte el a záróvizsgákon, s ő is az ügyvédi pályát szeretné frissdiplomásként elkezdeni. Paksról, a Vak Bottyán Gimnáziumból jött tanulni a győri egyetemre, s egykor édesapja is az intézményben szerezte diplomáját.
A győri egyetem Karrier Irodájának elmúlt év végén készült felmérése szerint a Széchenyi István Egyetem végzettjeinek 91%-a fél éven belül, s végzettségének megfelelő munkakörben helyezkedett el, s ha most kellene szakot, intézményt választani, közel hasonló arányban újból Győrt jelölnék meg a frissdiplomások, a 3 vagy 6 évvel ezelőtt itt diplomázók. A jogász szak friss diplomásai a felkészült oktatói kart, a szakmai problémák gyakorlati megoldását, a tanulmányok melletti munka tapasztalatot, a szakterületek kedvező visszajelzéseit, a szakmai munkahelyhez jutás és az elhelyezkedés lehetőségét tartották a legnagyobb győri képzési értéknek.
A mai kedvező munkaerőpiaci helyzetkép és értékítélet az Eötvös Loránd Tudományegyetem nagy tradíciójú jogászképzése 1995-ös győri sikeres programkihelyezésének, az Universitas-Győr Alapítvány menedzselésének és a győri, térségi gazdasági, intézményi támogatóknak köszönhető, s a 2002-től a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzéseként működő jogász szak erős követelményeit, eredményességét tükrözi. Az Országos Felsőoktatási Információs Központ és a Heti Világgazdaság 2009. decemberi adatai szerint a győri jogi és igazgatási képzés - a jogász és a nemzetközi igazgatás szak - az első helyen szerepelt az összesítésben. Mindezt az oktatói háttér, a hallgatók által elért eredmények, az oktatók tudományos teljesítménye, a szakmai intézményekkel, szervezetekkel kialakított eredményes együttműködés, az oktatási háttér infrastruktúrájának, a frissdiplomások elhelyezkedési adatai alapján állapította meg a kilenc hazai jogi képzőhely felsőoktatási rangsorát kialakító két meghatározó, értékelő szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. November 24. 18:51, kedd | PR

Online számlázás: mire érdemes odafigyelni?

2021. január 1-jétől minden hazai és külföldi magánszemély, illetve vállalkozás számára kiállított számláról adatot kell szolgáltatni a NAV-nak.

2020. November 24. 18:44, kedd | Belföld

Sűrű ködre figyelmeztetnek

A tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

2020. November 24. 18:05, kedd | Belföld

Csütörtökön zárul a KSH népszámlálási kérdőívtesztje

November 26-án, csütörtökön zárul a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által indított, a jövő évi nép- és lakásszámlálás kérdőívének szakmai előkészítését támogató online kérdőívteszt.