Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Július 03. 14:41, kedd | Bulvár

Idén is megismétlődött Haumann Péter balesete

Idén is megismétlődött Haumann Péter balesete

Haumann Péter tavaly eltörte a kezét, amikor otthagyta volna kéznyomát Zamárdiban, a Filmesek falán. A szerencsétlenség idén szinte ugyanazon a napon újra megtörtént.

Hiába próbál vigyázni az egészségére Haumann Péter, rövid időn belül kétszer is eltörte a kezét. Mindkét alkalommal akkor történt a baleset, amikor a zamárdi kertmozi, a Balaton déli partjának egyetlen kertmozijának falára kellett volna elhelyeznie a kéznyomát. A Filmesek falát még évekkel ezelőtt hozták létre és olyan a filmszakmában maradandót alkotó művészek kéznyoma kerülhet oda, akiknek van valamilyen kötődésük Zamárdihoz.

Haumann Péter is nagyon szereti a Balatont, amikor csak teheti, az ottani nyaralójában tölti a szabadidejét. Idén Bodrogi Gyula és Esztergályos Cecília kéznyoma került fel a Filmesek falára, Haumannéra tovább kell várni, amíg összeforr a csontja.

Haumann Péter nem kívánt nyilatkozni a balesettel kapcsolatban, a kertmozi egyik alkalmazottja azonban a Borsnak elmondta, hogy mi történt pontosan. „Sajnos a kezét törte a művész úr, így nem tudta teljesíteni a felkérést, pedig nagyon vártuk.
Pontosan megismétlődött a tavalyi eset, de nem baj, kivárjuk, hogy meggyógyuljon,
és adjon egy lenyomatot. Nagy tisztelői vagyunk Haumann Péternek, feltétlenül szeretnénk a jövő nemzedékeinek megőrizni a kéznyomát.”Bár a kézlenyomatát még nem sikerült megörökíteni, de a lábnyomát már igen: 1997 óta a Halhatatlanok társulatának örökös tagja, ebben az évben lépett betonba a budapesti Nagymező utcában.

Forrás: origo.hu

Fotó: Margitay Klára/life.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban