Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Február 10. 11:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Idén már 16 gyalogos halt meg balesetben

Idén már 16 gyalogos halt meg balesetben

Idén már 16 gyalogos vesztette életét balesetben, szerda reggel két halálos gázolás történt Pest megyében - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője az MTI-t.

Csiszér-Kovács Viktória felidézte, hogy szerda reggel az 5-ös főúton Ócsánál és a 10-es főúton Piliscsabánál történt halálos baleset.

A szóvivő kiemelte: általában a gyalogosgázolások jellemző okai, hogy a főutakon a gyalogosok láthatósági mellény nélkül közlekednek, az úttesten szabálytalanul próbálnak átkelni, illetve hogy az autósok figyelmetlenül haladnak, nem a megfelelő sebességgel közelítik meg az átkelőhelyeket, nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak.

Hozzátette: a következő napokban jelentős csapadék várható az ország területén, Zala megyében jelenleg is havazik, az autósok sokszor nem szerelnek a kocsijukra téli gumit, amelynek a hiánya növeli a jármű féktávolságát.

Mindezek miatt arra kérte mind a gyalogosokat, mind a gépkocsivezetőket, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek.

Tavaly 133 gyalogosgázolás történt, a korábbi évek javuló tendenciájához képest a múlt évben romlottak a közlekedési mutatók, nőtt a személyi sérüléses balesetek száma. Ennek érdekében Papp Károly országos rendőrfőkapitány a 2015. évet értékelő állománygyűlésen kiemelt feladatnak nevezte a személyi sérüléssel járó balesetek számának csökkentését, különös tekintettel a gyalogosokra, illetve a kerékpárosokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt