Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2013. Február 02. 17:09, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában.

Európa fölött egy hatalmas méretű, többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására szárazföldünk nagy része fölött túlnyomóan borult az ég, többfelé fordul elő csapadék; délen és nyugaton inkább az eső esik, északon, északkeleten havazik. Ugyanakkor az Atlanti-óceán fölött magasnyomású zóna található, emiatt a Brit-szigetek és a Pireneusi-félsziget nyugati felén kevesebb a felhő, néhány órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja a Balkán-félsziget időjárását, arrafelé változóan felhős az ég, számottevő eső sehol sem fordul elő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk déli, délnyugati vidékén 10, 19 fok között alakul, sőt a Földközi-tenger mentén helyenként 20, 24 fokot is mérnek. Északkelet felé haladva egyre hidegebb van; északkeleten már napközben is csak +2, -3 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eleinte eső, zápor, délen egy-egy zivatar is kialakulhat, majd éjszaka nyugat felől az eső egyre többfelé havas esőbe, havazásba vált át. Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Eleinte még több helyen, majd inkább csak keleten várható havazás, a Tiszántúlon havas eső is. A déli, délnyugati szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, megerősödik, éjszaka a Dunántúlon, vasárnap északkeleten is viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +3 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 09:01, kedd | Belföld

Az agráriumnak fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása

Az agráriumnak végtelenül fontos a generációváltás és a szakemberek utánpótlása - mondta az agrárminiszter Borsod-Abaúj-Zemplén megyei körútját követően hétfőn az MTI-nek.

2020. Szeptember 29. 07:01, kedd | Belföld

Repülőtéri alkalmazottak árultak drogot – Lecsapott rájuk a TEK - VIDEÓ

A gyanú szerint négy férfi több száz alkalommal értékesített kábítószert. Két másikat kábítószer birtoklással gyanúsítottak meg a rendőrök.

2020. Szeptember 29. 06:00, kedd | Belföld

A debreceni atommagkutatóban nemzetközi radiokarbon kompetencia és képzési központ alakul

A debreceni Atommagkutató Intézet (Atomki) és az Isotoptech Zrt. konzorciuma a Széchenyi 2020 programban Nemzetközi Radiokarbon AMS Kompetencia és Képzési Központot hoz létre,.

2020. Szeptember 29. 05:00, kedd | Belföld

Idén 102 milliárd forintból 207 útfelújítási projekt valósulhat meg

Az idén 207 útfelújítási projekt valósulhat meg 670 kilométeren, közel 102 milliárd forint értékben