Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 02. 17:09, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Időjárási helyzet Európában.

Európa fölött egy hatalmas méretű, többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Hatására szárazföldünk nagy része fölött túlnyomóan borult az ég, többfelé fordul elő csapadék; délen és nyugaton inkább az eső esik, északon, északkeleten havazik. Ugyanakkor az Atlanti-óceán fölött magasnyomású zóna található, emiatt a Brit-szigetek és a Pireneusi-félsziget nyugati felén kevesebb a felhő, néhány órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja a Balkán-félsziget időjárását, arrafelé változóan felhős az ég, számottevő eső sehol sem fordul elő.
A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk déli, délnyugati vidékén 10, 19 fok között alakul, sőt a Földközi-tenger mentén helyenként 20, 24 fokot is mérnek. Északkelet felé haladva egyre hidegebb van; északkeleten már napközben is csak +2, -3 fok között alakul a hőmérséklet. Vasárnap estig a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd kissé szárazabb, több fokkal hidegebb levegő áramlik.

Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég. Sokfelé várható eleinte eső, zápor, délen egy-egy zivatar is kialakulhat, majd éjszaka nyugat felől az eső egyre többfelé havas esőbe, havazásba vált át. Vasárnap kezdetben borult lesz az ég, majd a déli óráktól nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Eleinte még több helyen, majd inkább csak keleten várható havazás, a Tiszántúlon havas eső is. A déli, délnyugati szél egyre többfelé északnyugatira, északira fordul, megerősödik, éjszaka a Dunántúlon, vasárnap északkeleten is viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +3 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0, +4 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő