Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Február 20. 16:14, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Skandináv-félsziget fölött anticiklon helyezkedik el. A magasnyomás területén változóan, helyenként erősen felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Szintén anticiklon alakítja az időjárást Délnyugat-, Dél-Európa térségében. Arrafelé sokat süt a nap, eső sehol sem fordul elő. Ugyanakkor Közép- és Délkelet-Európa fölött egy-egy ciklon örvénylik, emiatt szárazföldünk középső és délkeleti tájai fölött gyakran erősen felhős az ég, szórványosan alakul ki havazás, hózápor, délkeleten eső, záporeső. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi, északkeleti részén többnyire -2, -12, középen -1, +6 fok között változik. Délen, délnyugaton enyhébb az idő, a kora délutáni órákra 10, 16 fok közé melegszik fel a levegő.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé észak felől átmenetileg szárazabb, hidegebb, majd dél felől ismét nedvesebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Szerdán a délnyugati és az északkeleti határvidéken jobbára erősen, másutt változóan felhős lesz az ég. Délnyugaton, illetve északkeleten kisebb havazás, máshol hózápor lehet helyenként. Csütörtökön dél felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, de kezdetben északon még néhány órára kisüt a nap. A déli óráktól eleinte főleg nyugaton, délnyugaton, majd estétől délkeleten havazás kialakulhat. Szerdán az északnyugati szél élénk, időnként erős lesz, majd mindenütt mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet délen -1, -4, északon -4, -9 fok között várható.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1, +5 fok között valószínű.

Címkék: eső, európa, , idő, magyar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.