Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Május 10. 15:34, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: Estétől nyugat felől erős felhősödés kezdődik

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

A Brit-szigetek fölött örvénylő ciklonhoz kapcsolódó, lassan mozgó, hullámzó frontálzóna mentén, illetve a Balti-tenger térségében található légörvényhez kötődően sok a felhő, és többfelé esik az eső, záporeső, zivatarok is kialakulnak. A kontinens többi részén ugyanakkor jobbára anticiklonális hatások dominálnak, többnyire napos idő a jellemző. A hőmérséklet csúcsértéke Nyugat- és Észak-Európában általában 11, 18 fok között alakul, de a Skandináv-félsziget északi részén 10 fok alatt marad a hőmérséklet. Másutt ezzel szemben nagyrészt 22, 28 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medencét ma délután nyugat felől eléri az említett frontálzóna, amely vasárnap nagy különbséget okoz az ország nyugati és keleti részének időjárása között.

Várható időjárás szombat estig:
---------------------------------

Estétől nyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon záporok, helyenként zivatarok is kialakulnak. Éjszaka és szombaton napközben a Nyugat-Dunántúlon túlnyomóan borult, az ország keleti harmadán nagyrészt derült idő ígérkezik, középen a rövid naposabb időszakok mellett gyakran lesz erősen felhős az ég. A keleti területek kivételével ismétlődő eső, zápor várható, helyenként zivatar is valószínű. Pénteken kezdetben a déli, délkeleti, késő délután a Kisalföld térségében már az északnyugatira forduló szelet kísérik élénk, helyenként erős széllökések. Éjszakától a szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, és helyenként megerősödik, keleten ugyanakkor holnap mérsékelt, változó irányú szél várható. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton nyugaton 14, középen 20, keleten 27 fok körül valószínű.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.