Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 21. 15:46, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Időjárás-jelentés

Időjárás-jelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
------------------------------

Európa északi, északnyugati részén többközéppontú ciklonrendszer helyezkedik el. Emiatt arrafelé, valamint a hozzájuk kapcsolódó frontálzóna mentén - a balti államok, Lengyelország és a Kárpát-medence térségében - többnyire erősen felhős az ég, és szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Ugyanakkor szárazföldünk más részein anticiklonális hatások alakítják az időjárást, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi, északnyugati és középső tájain többnyire 16 és 24, keleten 25, 30 fok között változik. Továbbra is a déli vidékeken van a legmelegebb, a délutáni órákra általában 30, 38 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten többfelé 40, 42 fokot is mérnek.
Csütörtök estig a Kárpát-medence fölé kezdetben még nedves, majd egyre szárazabb, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig:
-----------------------------------------------------

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd északnyugat felől fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Főként a középső és keleti országrészben délután szórványosan, éjszaka néhol zápor, zivatar még várható. Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, de a középső területeken kezdetben még több lesz a felhő, emellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Néhol gyenge eső, zápor kialakulhat. Az északi szél a Dunántúlon és északkeleten szerdán többfelé megerősödik, majd mérséklődik a légmozgás, és csütörtökön már csak helyenként élénkül meg. Szerdán zivatar környékén viharos széllökések is lehetnek.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18 fok között valószínű.
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24, 29 fok között alakul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.