Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2011. December 17. 06:47, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Idős embereket becstelenítettek meg

Idős embereket becstelenítettek meg

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között számos rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein éjszaka betörtek idős emberekhez, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket azért, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket; a tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

A banda 13 embert fosztott ki. Volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetéséhez az egyik férfi a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy az őrködjön a sértettek otthona előtt. A pénz megszerzése érdekében az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott Kevermesen 2007. december 30-án egy 95 éves asszonyt, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak a pénzét – 20 ezer forintot – megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 16:00, hétfő | Kék hírek

Közel 23 millió forintnyi csempészcigivel fogták el őket

A kölcsei rendőrök és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai közösen fogták el a csempészettel összefüggésbe hozható két férfit.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Kék hírek

Több mint 1300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1314 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és a katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Szeptember 27. 07:00, hétfő | Kék hírek

Kötözködött, majd orrtörésig fajult a vita

A garázdaság Kaposmérőben egy nyilvános rendezvényen történt a hétvégén.

2021. Szeptember 26. 17:09, vasárnap | Kék hírek

Nem jutott messzire a lopott autóval

A rendőrök befejezték a vizsgálatot annak a fiatalnak az ügyében, aki egy autót lopott el Mohácson.