Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2011. December 17. 06:47, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Idős embereket becstelenítettek meg

Idős embereket becstelenítettek meg

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között számos rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein éjszaka betörtek idős emberekhez, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket azért, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket; a tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

A banda 13 embert fosztott ki. Volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetéséhez az egyik férfi a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy az őrködjön a sértettek otthona előtt. A pénz megszerzése érdekében az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott Kevermesen 2007. december 30-án egy 95 éves asszonyt, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak a pénzét – 20 ezer forintot – megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 10. 09:54, szombat | Kék hírek

Több milliót sikerült kicsalnia egy újabb unokázós bandának

Két nőt és három férfit hallgattak ki unokázós csalás ügyében a rendőrség a minap. Egy szigethalmi idős asszonytól csaltak ki több millió forintot.

2019. Augusztus 09. 12:06, péntek | Kék hírek

Medencét vásárolt unokájának a lopott telefon árából

Kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt bíróság elé állította a Tatabányai Járási Ügyészség azt a tarjáni nőt, aki a lopott telefon értékesítéséből szerzett pénzen élelmiszert és az unokájának medencét vásárolt.

2019. Augusztus 09. 05:00, péntek | Kék hírek

Két órán belül elfogtak egy dohánybolti rablót Pécsen

Két órán belül elfogták a rendőrök azt a 21 éves pécsi férfit, aki csütörtök hajnalban kirabolt egy dohányboltot a baranyai megyeszékhelyen - közölte a megyei rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2019. Augusztus 08. 13:05, csütörtök | Kék hírek

Dugig volt a kamion hamis ruhákkal az M5-ösön

Hetven millió forintot meghaladó értékben több mint hatezer hamis márkajelzésű ruhát foglaltak le Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán egy teherautóból a minap.