Városlista
2020. január 26, vasárnap - Vanda

Hírek

2011. December 17. 06:47, szombat | Kék hírek
Forrás: mno.hu/MTI

Idős embereket becstelenítettek meg

Idős embereket becstelenítettek meg

Vádat emelt négy férfi ellen a Békés Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt – tájékoztatott Futó Sándor sajtószóvivő pénteken.

A bűnbanda 2006 nyara és 2010 ősze között számos rablást követett el Békés megye déli részén. Az elkövetők a megye különböző településein éjszaka betörtek idős emberekhez, botokkal, vasrudakkal brutálisan bántalmazták, ököllel ütötték és rugdosták őket azért, hogy megmondják, hol tartják a pénzüket; a tettesek több esetben megbecstelenítették áldozataikat.

A banda 13 embert fosztott ki. Volt olyan eset, amikor csak 300 forintot tudtak zsákmányolni. A bűncselekmények elkövetéséhez az egyik férfi a fiatalkorú fiát is magával vitte, hogy az őrködjön a sértettek otthona előtt. A pénz megszerzése érdekében az egyik elkövető olyan súlyosan bántalmazott Kevermesen 2007. december 30-án egy 95 éves asszonyt, hogy a nő később belehalt a sérüléseibe. Ugyanez a férfi a vád szerint 2008. május 4-én, Dombegyházon egy 79 éves férfit ölt meg azért, hogy annak a pénzét – 20 ezer forintot – megszerezze.

A főügyészség a négy férfi ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás, szemérem elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés, súlyos testi sértés és közokirattal való visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Békés Megyei Bíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 24. 13:29, péntek | Kék hírek

Százmilliós értékben lopó betörő testvérpárt fogtak el

Százmillió forintnál is nagyobb értékben zsákmányolt készpénzt és különböző tárgyakat betörésekkel a gyanú szerint egy testvérpár az ország több pontján, a két férfit a napokban fogta el a rendőrség

2020. Január 24. 12:01, péntek | Kék hírek

Segítséget kért a rendőröktől, aztán lebukott egy kilónyi droggal

Több mint egy kilogrammnyi kábítószergyanús növényi törmeléket, port és növénytermesztéshez szükséges eszközöket találtak egy 37 éves nagyoroszi férfi házában – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

2020. Január 24. 08:39, péntek | Kék hírek

Ház kertjében csapódott fának egy ittasan teherautós a 65-ösön

Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, aki a 65-ös főúton hajtott egy lakatlan ház udvarára Tamási és Szakály között csütörtökön.

2020. Január 23. 17:06, csütörtök | Kék hírek

Elkezdődött a szüleit brutálisan meggyilkoló hódmezővásárhelyi nő és élettárásának pere

A vádirat ismertetésével csütörtökön a Szegedi Törvényszéken elkezdődött a szüleit 2018 tavaszán brutálisan meggyilkoló hódmezővásárhelyi nő és élettárásának pere.