Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Január 08. 14:51, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Idős rászorulók lakhatási helyzetén javít a győri önkormányzat

Idős rászorulók lakhatási helyzetén javít a győri önkormányzat

Sikeres volt a győri önkormányzat idősbarát lakásprogramja. A városban szeretnék javítani az idősek lakhatási körülményeit, ezért pályázatot hirdettek magánszemé

A 2009 novemberében meghirdetett pályázatra, amely az idősek lakhatási körülményeinek javítását, akadálymentesítését szolgálja, 26 érvényes pályázat érkezett, 13 plusz 1 pályázat nyert pozitív elbírálást.
Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester 2010 január 8-án elmondta, Győr Megyei Jogú Város önkormányzata folyamatosan segíti a győri időseket, hogy minél hosszabb ideig élhessenek saját, megszokott környezetükben, lakásukban. E cél érdekében hirdették meg azt a pályázatot, amelynek segítségével az idősek életét megkönnyítő átalakítások végezhetők a lakásban. Ilyen például egy fürdőszobai kapaszkodó beépítése, de akár a lakás megközelíthetőségét elősegítő akadálymentesítés is.
Páternoszter Piroska a Népjóléti Osztály vezetője hozzátette, a pályázat lebonyolítását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Győri Csoportja végzi, mivel a szervezet országosan is lebonyolított egy hasonló projektet, amihez teljesen kimunkálták a feltételeket.
Dr. Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat régiótitkára kiemelte, a nyertes pályázatok között szerepelt családi ház, társasházi lakás és panellakás is, ezért szerteágazó szakmai megoldásokra van szükség.
A felhívásra egyébként 26 érvényes pályázat érkezett. A négymillió forintos keretet úgy osztották fel, hogy minden pályázó legfeljebb 300 ezer forintot nyerhet el, önrész pedig nem szükséges. Az elbírálás során 13 pályázatot, illetve egy tartalék pályázatot értékeltek pozitívan.
Az alpolgármester végezetül elmondta, a programot a jövőben folytatni kívánja az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.