Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2017. Augusztus 28. 12:50, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Igazoltató rendőrök közé hajtó embercsempészt keres az osztrák rendőrség

Igazoltató rendőrök közé hajtó embercsempészt keres az osztrák rendőrség

Az osztrák rendőrség keresi azt az embercsempészt, aki - miután autójából szombat délelőtt 16 pakisztáni férfi szállt ki - az igazoltató rendőrök közé hajtva elmenekült - közölte az alsó-ausztriai rendőrség hétfőn.

Az embercsempészt szombat délelőtt az A4-es autópálya alsó-ausztriai Bruck an der Leitha településnél lévő, Bécs felé haladó szakaszán civilruhás rendőrök akartak igazoltatni. A rendőrök ezt megelőzően látták, hogy az autóból 16 pakisztáni férfi szállt ki. A 20 és 42 év közötti menekülteket a tartományi rendőrőrsre vitték kihallgatni.

A rendőrök által gyanúsnak vélt szürke színű Renault Espace típusú autó az egyik lejárónál állt, és mikor észrevette a közelítő rendőröket közéjük hajtott. A rendőröknek sikerült félreugraniuk, egyikük szolgálati fegyverével az autó hátsó kerekébe lőtt, azonban a férfi így is el tudott hajtani a B211-es út irányába. Később Pachfurth település közelében találták meg a járművet, amelynek hátsó kerekei szétszakadtak.

A még menekülőben férfi személyazonosságát időközben megállapították.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 17:01, szerda | Külföld

Lőtt fejsebbel holtan találtak egy ukrán parlamenti képviselőt

Lőtt fejsebbel holtan találták otthonában Dmitro Timcsukot, a kisebbik kormánypárt, az Arszenyij Jacenyuk volt kormányfő vezette Népi Front parlamenti képviselőjét. A rendőrség nem zárja ki, hogy gyilkosság áldozata lett

2019. Június 19. 15:01, szerda | Külföld

Kurd terroristákat képző csoport tagjait fogták el Belgiumban

Kurd terroristák nyugat-európai toborzásában és kiképzésében résztvevő szervezett bűnözői csoport tagjait fogták el a belga hatóságok - közölte az európai uniós ügyészségi szervezet (Eurojust) szerdán.

2019. Június 19. 10:01, szerda | Külföld

Boeing: 44 ezer új repülőgépre lesz szükség 2038-ig

A Boeing frissített előrejelzése szerint a következő húsz évben 44 ezer új repülőgépre lesz igény a világban, összesen 6800 milliárd dollár értékben.

2019. Június 19. 08:03, szerda | Külföld

Trump 2020-ban újra indul az elnökségért

Donald Trump a 2020-as elnökválasztáson újra indul az elnökségért - ezt maga az amerikai elnök jelentette be kedden este a floridai Orlandóban, ahol több tízezres nagygyűlésen kezdte meg újraválasztási kampányát.