Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Augusztus 29. 17:08, szerda | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti

Igényes évadot nyitottak a Győri Filharmonikusok

Igényes évadot nyitottak a Győri Filharmonikusok

Bobby Mc Ferrin neve hallatán, talán nem mindenkinek ugrik be, vajon ki is ő. De ha azt kezdeném dúdolni, hogy: „Don’t worry, be happy”? Ugye-ugye?

Az idei repertoár Star Wars-szal, Harry Potterrel, török vendégzenészekkel, kibővült fúvós együttessel, különleges szimfóniákkal várja a nagyérdeműt és márciusban jön Bobby McFerrin.
A kilencvenes évek óta, sok változáson esett át a művész, aki jövő tavasszal a Győri Filharmonikus Zenekarral lép fel az Egyetemi Csarnokban. A koncert ugyan majdnem meghiúsult egy médiabeli baki miatt, amiről Füke Géza, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója számolt be. A mai, évadnyitó sajtótájékoztatón az igazgató (most már megnyugodva) mondta el, hogy egy újságíró nem a legkorrektebben járt el, aminek következtében Bobby Mc Ferrin akár szerződést is bonthatott volna a győri zenészekkel. A megengedettnél korábban leközölt cikkel megremegtette az íróasztalt a Filharmonikusok és McFerrin között köttetett szerződés alatt ugyan, de szerencsére ma már felkerült az amerikai dzsesszénekes honlapjára a győri koncert időpontja.
2013-ban nem csak a világhírű improvizatőr, karmester látogat el városunkba, hanem a Török Köztársasági Elnöki Szinfonikus Zenekar is, amit Berkes Kálmán művészeti vezető úgy kommentált: „Jönnek a törökök, de most csak egy napra”.
A Győri Filharmonikus Zenekar 2012/2013-as évad műsorainak és bérleteinek programját megnézheti itt.

Új bérlettel bővítették idén a kínálatot, az egyre növekvő igény miatt. Az új tagot Sándor Jánosról nevezték el és igazán színvonalas, zenei esszenciában gazdag év elé nézhet, aki ezt, vagy bármelyik másik bérletet megvásárolja. A Richter Terem recepciójáról egyébként ingyenesen elvihetők a műsorfüzetek, amiben kedvezményekre jogosító kuponokat is találni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense