Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2020. Február 03. 08:30, hétfő | Helyi

Így dobd fel az előszobádat!

Így dobd fel az előszobádat!

A lakberendezők szerint az előszoba minden lakásban az első benyomások helyszíne.

Hogyan lehet mégis az, hogy az előszoba leggyakrabban otthonunknak az a része, ami a legkevesebb figyelmet kapja. A lakástulajdonosok többsége rengeteg tervet készít, mielőtt figyelmesen berendezi a hálószobát a nappalit vagy éppen a konyhát. A leggyakrabban csak nemes egyszerűséggel felfúrunk a falra egy fogast, berakunk a bejárati ajtó mögé egy cipős szekrényt – jó esetben még egy tükröt is – és kész. Sokszor elhanyagoljuk, pedig ez az első benyomása az otthonunkról annak, aki átlépi a küszöböt. Mivel az előszoba jelentőségéről rendszerint megfeledkezünk, adunk néhány olyan tippet, amelynek megfogadásával pedig néhány akár a lakás büszkeségévé is tehetjük azt.

Varázsold világossá az előszobát!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a rendszerint csupán néhány négyzetmétert kitevő előszobák általában szűkek, kicsik és persze sötétek is. Az előszoba sötét mivolta ellen tehetünk a legkönnyebben és a legköltséghatékonyabban. Ráadásul megfelelő világítással elviselhetőbbé tehetjük a szóban forgó helyiségben tapasztalható szűk alapterületet. A mennyezeti világítás egy előszobában elhanyagolhatatlan. Rendkívül divatosak lettek az álmennyezet mögé rejtett spotlámpák illetve az állítható irányú spotlámpák. Kifejezetten otthonos, barátságos hangulatot kölcsönözhetünk az előszobai szekrényen elhelyezett kislámpák alkalmazásával is. Amennyiben lecseréltük az előszobába mesterséges fényt teremtő lámpákat, esetleg azok égőit még mindig fokozhatjuk a helység világosságát abban az esetben, ha igyekszünk minél több természetes fényt a helyiségbe csempészni. Tükrök segítségével csalogathatjuk be legegyszerűbben a természetes fényt az előszobába, persze csak abban az esetben, ha azt az ablakkal szemben álló falrészre rögzítjük fel.

Egy igazán modern újítás: 3D-s alaprajz a falon

A mögöttünk hagyott évek lakberendezési trendjeit szemügyre véve azt látjuk, hogy néhány éve kifejezetten divatossá kezdtek válni az olyan vicces, már-már meghökkentő látványelemként funkcionáló megoldások, mint amit a lakás 3 dimenziós alaprajzát egyfajta dekorációként alkalmazó megoldások jelentenek. Amellett, hogy az előszobába érkező vendég – és persze a lakástulajdonos is nap-nap után – hosszasan elidőzhet előtte, az olyan mindennapi kellékként szükséges apróságok – mint amit a kulcsok, levelek, ékszerek jelentenek – tárolására is kiválóan alkalmas. Azt persze külön hangsúlyoznunk sem kell, hogy ha az előszobáról van szó, akkor a falakon mindenképpen tapéta legyen. A tapéta egyik legnagyobb pozitívuma nemcsak abban rejlik, hogy elsődleges dekorációs elemként alkalmazható. A tapétával borított falat tapintásra mindig melegebbnek érezzük a festett falakhoz képest. Ma már olyan kiváló mosható tapétákat találunk a tapétapiacon, amelyek a rendkívül igénybe vett előszoba falainak tisztántartásához nélkülözhetetlenné váltak. Alkalmazzuk bátran a mindig bevált dekoráció virágmintás tapétákat egy jól megválasztott semleges szürke falszín kombinációjával!

Sok múlik a berendezések elhelyezésén

A legnagyobb nehézséget egy előszoba adottságainál kétségtelenül a kis hely jelenti, melynek köszönhetően rendkívül nehéz jól kihasználni a teret, valamint megtalálni a megfelelő bútorokat. Igaz nem éppen költségkímélő megoldás, de érdemes elgondolkodni egy kifejezetten az előszobába tervezett egyedi bútort elkészíttetésén, mert így maximálisan kihasználhatjuk a helyiség adottságait, és biztosan olyat kapunk mindenből, amilyet szeretnénk. Egy konkrétumnál maradva: például egy cipőtároló szekrény esetében gondoljuk végig, hányan fogják a családból azt igénybe venni, vagyis egy átlagos hétköznap hány pár cipővel kell számolni fejenként.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 08:14, kedd | Helyi

Idegenvezetők Világnapjára készül a GyereGyőrbe csapata - Még zajlik a Regisztráció!

Magyarországon február 23-án, az Idegenvezetők Világnapján igyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára Győrben 14 és 17 óra között a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.

2020. Február 18. 06:31, kedd | Helyi

Mivel lepj meg egy kamasz lányt?

Kevés nehezebb dolgot tudunk elképzelni, mint ajándékot választani egy kamasz lánynak. Te is így vagy ezzel? Ha neked sem sikerült még megtalálni az ideális ötleteket, akkor maradj velünk és olvasd el tippjeinket!

2020. Február 18. 06:28, kedd | Helyi

Üldöznek minket a hirdetések?

Már biztosan mindenki észrevette, hogy a világháló tele van olyan hirdetésekkel, amelyek egyre rémisztőbb módon képesek személyre szabottá válni.

2020. Február 18. 06:12, kedd | Helyi

Így szoktasd rá a gyermekedet a mozgásra

Szinte közhelynek számít, hogy a felnőtt kori egészséget már gyermekkorban meg kell alapozni.