Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2014. Július 31. 07:18, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Így legyen olcsón egészséges!

Így legyen olcsón egészséges!

Sokan gondolják úgy, hogy az egészséges étkezés drága, amiben van némi igazság, azonban egy kis odafigyeléssel olcsón is élhet valaki egészséges életmódot. Egyen sok zöldséget, igyon vizet, aludjon eleget...

Többek között ezek szerepelnek a Fox News tanácsai között.

Zöldséggel pénzt takaríthat meg

Sokan gondolják úgy, hogy a vegetáriánus életmód drága, a valóságban azonban bármely étel legdrágább összetevője a hús. Ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül vegetáriánusnak kell lenni, de nem muszáj minden nap húst enni, számtalan finom étel elkészíthető a különböző zöldségekből is.

Igyon sok vizet

A napi vízfogyasztás elengedhetetlen a hidratáltsághoz, ráadásul ideiglenesen el is telít, így az étvágyat is csökkenti. Annak, aki túlsúlyos vagy magas, még több vízfogyasztás ajánlott, valamint a férfiaknak is több folyadékra van szükségük, mint a nőknek.

Aludjon eleget

Az elegendő alvás kulcsfontosságú egyrészt az egészség megőrzéséhez, másrészt ahhoz, hogy napközben a munkahelyen megfelelően tudjon teljesíteni. Az alváshiány ugyanis csökkenti az agyi funkciókat, rontja az odafigyelési képességeket, ráadásul rosszkedvet okoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 10:29, vasárnap | Életmód

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a MOZ.GO Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben

A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig a film alkotója, Koltai Lajos lett a Veszprémben rendezett MOZ.GO filmfesztiválon.

2024. Június 16. 10:24, vasárnap | Életmód

Már több mint 650 ezren regisztráltak a Gondosóra programra

A Gondosóra programra eddig már több mint 650 ezren regisztráltak, azaz mára minden harmadik 65 év feletti honfitársunk gondosóra-felhasználó - közölte a miniszterelnök főtanácsadója vasárnap a Facebook-oldalán.

2024. Június 15. 11:01, szombat | Életmód

Európai vadmacskák születtek a Szegedi Vadasparkban

Három európai vadmacska (Felis silvestris silvestris) született a Szegedi Vadasparkban, a kölyköket már a látogatók is megfigyelhetik - közölte az állatkert szombaton közösségi oldalán.

2024. Június 14. 07:25, péntek | Életmód

Szabad szemmel is látható lesz vasárnap a Hold és a Spica csillag együttállása

Vasárnap este a Hold szoros együttállásba kerül a kékes színű Spica csillaggal, a jelenséget pedig szabad szemmel is meg lehet majd figyelni a koraesti égen - közölte a Svábhegyi Csillagvizsgáló az MTI-vel.