Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Október 31. 08:15, hétfő | Helyi

Így spóroljunk a rezsin legálisan

Így spóroljunk a rezsin legálisan

Már az MVM honlapján is módosíthatjuk a gáz felhasználásának módját, ami a lakossági ügyfelek fogyasztási adatai alapján meghatározza a jelleggörbét.

Amennyiben nem az átalánydíjas (egyenletes részszámlás) fizetési módot választjuk, akkor a rezsicsökkentett áron számlázandó mennyiség meghatározása idő- és fogyasztásarányosan, a fogyasztási jelleggörbe alapján történik.

A lakosság legnagyobb része szeretné pontosan tudni, hogy a szolgáltató mi alapján számolja ki a havi számla összegét, milyen fogyasztói profillal, korrekciós tényezővel rendelkezik, és hogy hogyan néz ki a saját jelleggörbéje.

Mi is az a jelleggörbe?

Ez az elszámolási mód a lakossági ügyfelek fogyasztási adatai alapján nem havonta, egyenletesen osztja el az egy évre járó mennyiséget, hanem alkalmazkodik a felhasználók igényeihez, ami ugye nyáron alacsonyabb, télen magasabb. Fontos azonban arra figyelni, hogy pontosan mit tartalmaz a gázszerződés.

1. A vegyes profil azt jelenti azt jelenti, hogy az ügyfél a gázt vegyesen használja fűtésre, főzéshez és vízmelegítésre.

2. A szolgáltató a fűtési profilt akkor alkalmazza, ha a szerződés szerint a gázt az ügyfél csak fűtésre használja.

3. A lineáris felhasználás a harmadik variáció. Ebben a formában csak a főzés történik gázzal, egyenletes felhasználással az év során.

Az MVM Next az online felületére bejelentkezve és az applikációjában is elérhetővé tette a módosítás lehetőségét.

FORRÁS
MVM.HU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.