Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Június 07. 07:41, kedd | Belföld
Forrás: mti

Illegális bevándorlás: egyre erőszakosabbak a migránsok

Illegális bevándorlás: egyre erőszakosabbak a migránsok

Egyre erőszakosabbak a migránsok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az elmúlt napokban magyarországi táborokban tapasztaltak alapján az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Bakondi György felidézte, hogy az elmúlt időszakban egyre gyakoribb lett a migránsok erőszakos fellépése.

A múlt héten Kiskunhalason tiltakoztak csoportokban verődve a migránsok több napon keresztül. Fizikai erőszak is történt: múlt kedden az egyik afgán migráns egy másik társa füléből kiharapott egy darabot. Hétfőn a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) kezdett tiltakozásba migránsok egy csoportja. Ott nem történt fizikai erőszak, bevándorlási, menekültügyi dolgozóknak és rendőröknek délutánra sikerült helyreállítania a rendet.

A belbiztonsági főtanácsadó az M1 műsorában kitért arra, hogy a migránsok elhelyezésére vannak nyílt táborok, például Bicske és Vámosszabadi. Továbbá van három zárt, őrzött befogadóközpont Békéscsabán, Kiskunhalason és Nyírbátorban. Utóbbiakba azok kerülnek, akiket például illegális határátlépés miatt fogtak el a hatóságok. Ők kiutasításuk megakasztása érdekében nyújtottak be menedékkérelmet, és annak elbírálásáig vannak a zárt a táborban.

Márpedig ők minél előbb szeretnének tovább menni Nagy-Britanniába vagy Németországba, és aki ebben akadályozza őket, az ellen fellépnek, és egyre agresszívebben - fejtette ki Bakondi György. Hozzátette: a jogszabályokat semmibe vevő migránscsoportok ellen határozottan fognak fellépni, ugyanis a törvények mindenkire vonatkoznak, az itt lévő migránsokra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére