Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. November 06. 07:30, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Illegális bevándorlás: szükség esetén Mezőhegyesig épülhet határzár a román határon

Illegális bevándorlás: szükség esetén Mezőhegyesig épülhet határzár a román határon

Szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár a román-magyar határon - jelentette ki Lázár János csütörtökön Makón.

Valóban fennáll a veszélye annak, hogy megjelenhetnek migránsok a magyar-román határon - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség országgyűlési képviselője egy résztvevő kérdésére válaszolva az egyik helyi általános iskolában rendezett lakossági fórumon.

A Magyar Honvédség jelentős erőket állomásoztat a hódmezővásárhelyi laktanyában, és oda érkeztek a munkájukat segítő cseh és szlovák egységek is. Amennyiben szükséges, rövid idő alatt képesek a határzár megépítésére az érintett szakaszon - hangsúlyozta a politikus mintegy kétszáz ember előtt. Hozzátette: a kormány meg fogja akadályozni, hogy illegális bevándorlók jöjjenek Makó térségébe.

A határzár megépítése és a határ megerősített őrzése a szerb-magyar és a horvát-magyar határszakaszon már bizonyított. Idén összesen mintegy 400 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, a határzár elkészülte óta azonban gyakorlatilag nem jön senki - közölte Lázár János.

Az Európai Unióban vannak országok, melyek meghívót küldenek a bevándorlóknak. Magyarország azonban nem akar egyetlen bevándorlót sem befogadni - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

"Ha a bevándorlókra költjük pénzt, nem lesz béremelés" - mondta Lázár János, hozzátéve: nekünk magyaroknak a magyarokat kell támogatni, a magyar családokat, hogy gyereket vállalhassanak, az embereket, hogy megélhessenek, a vállalkozókat, hogy munkahelyeket teremtsenek.

A miniszter kifejtette, Magyarország számára a következő két év legjelentősebb ügyeinek egyike az energiaszolgáltatás lesz.

Újabb rezsicsökkentés előtt nyitja meg a lehetőséget, ha a gáz- és áramszolgáltatás állami kézbe kerül. Ma a lakosság által vásárolt gáz ára 5, az áram ára több mint 30 százalékkal magasabb, mint Németországban - tudatta a politikus.

Jövő ilyenkor már 3,5-4 millió embernek - köztük a makói polgároknak is - az állam szolgáltatja majd a gázt és az áramot - mondta Lázár János.

Címkék: határzár, kerítés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára