Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2012. December 15. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Illegális fúrások veszélyeztetik a felszín alatti vízkészletet

Illegális fúrások veszélyeztetik a felszín alatti vízkészletet

Veszélyben az ország felszín alatti vízkészlete - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke. Kumánovics György azt mondja, hogy a kutak 90 százalékát illegálisan fúrják, és a kontárok által létesített kutak a tiszta vízadó rétegeket szennyezik. Az egyesület a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz fordult segítségért.

Kumánovics György szerint ha ez így megy tovább, kiürülhetnek a készletek. Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy valami megoldást kitaláljunk - hangsúlyozta az InfoRádiónak.

Megoldás lehetne például a szigorú ellenőrzés, mert akik ezt csinálják, azok nagy része kontár. Mint mondja, a jogkövető magatartás egyelőre csak álom, ezért kell egy ellenőrzési rendszer.

Az egyesület többször fordult a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, ám mindeddig hiába - tudtuk meg Kumánovics Györgytől. Javasolták, hogy olcsóbbak legyenek az engedélyek. Egy 30-40 méteres kutat szakszerűen mintegy 600 ezer forintért lehet megépíteni, az engedélyeztetés pedig közel 200 ezer forintba kerül. Ez elnök ezt aránytalannak tartja.

Címkék: víz, vízkészlet

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak

A friss és ízletes magyar földieper a legjobb választás a családoknak a gyümölcsfogyasztásra, az elmúlt időszak napsütéses időjárásának köszönhetően nagyon jó epertermés várható

2020. Május 31. 05:00, vasárnap | Belföld

A koronavírus-betegség gyógyításában folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

A koronavírus-betegek kezelésénél folyamatosan követik a nemzetközi protokollt

2020. Május 30. 18:08, szombat | Belföld

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések

Idén is meghirdetik a Kerékpárosbarát település és a Kerékpárosbarát munkahely pályázatokat

2020. Május 30. 17:07, szombat | Belföld

Egyszerűsödnek a családtámogatások igénylésének feltételei

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben pénteken megjelent kormányrendelet szerint