Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2011. Október 02. 14:29, vasárnap | Kék hírek
Forrás: OrientPress

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

Illegális pálinkaárusok nyomában a NAV

A tavaszi ellenőrzések tapasztalatai alapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben újra vizsgálatot végez, hogy megfékezze a magán- és bérfőzdék illegális használatát.

Az akció során a NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik a kiemelt kockázatú területeket, így a alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, piacokat és vásárokat, valamint olyan közterületeket, ahol sejthetően illegálisan főzött párlatokat árulnak.

Fontos hangsúlyozni, hogy az ellenőrzések nem azokra a személyekre terjednek ki, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot!

A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szakértői Intézete által üzemeltetett alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok segítik az ellenőrzést. E mellett azonban a pénzügyőrök kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre is, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 06:00, szombat | Kék hírek

Fogházra ítéltek egy rendőrt fenyegető férfit

Zaklatás miatt fél év fogházra ítélt a Bajai Járásbíróság egy férfit, aki az őt előállító rendőrt és a családját veréssel és öléssel fenyegette - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.

2020. November 26. 06:31, csütörtök | Kék hírek

Drónnal és civil autókkal csaptak le a szabályszegőkre – VIDEÓ

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök Siófok és Szántód vonzáskörzetében. Összesen 55 szabálysértővel szemben léptek fel.

2020. November 25. 09:38, szerda | Kék hírek

Holtan találták egy kiégett ház lakóját Kerecsenyben

Holtan találtak rá egy szerdára virradóra kigyulladt családi ház idős lakójára a Zala megyei Kerecsenyben.

2020. November 24. 10:03, kedd | Kék hírek

Ismét a Tiszán keresztül próbálkoztak a határsértők

Két csoport is csónakkal lépte át illegálisan a magyar-szerb határt Szegednél a Tiszán keddre virradóra - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.