Városlista
2020. szeptember 30, szerda - Jeromos

Hírek

2017. November 21. 08:19, kedd | Belföld

Illegálisan lépték át a határt

Illegálisan lépték át a határt

Két afgán férfi egy tehergépjárműben megbújva Röszkénél, tizennyolc pakisztáni gyalogosan, Ásotthalom külterületén lépte át illegálisan az országhatárt.

A Csongrád megyei rendőrök mindannyiukat feltartóztatták és az ideglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

A Röszke Autópálya-határátkelőhely kamion termináljában 2017. november 20-án éjjel, 23 órakor egy belépő jármű rakterében megbújva két férfit találtak a magyar rendőrök. A személyek magukat afgán állampolgárnak vallották.

Nem sokkal később, 2017. november 21-én 2 óra 25 perckor Ásotthalom külterületén a járőrök egy 18 fős csoportot tartóztattak fel. A férfiak pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, de a korábbi két migránshoz hasonlóan sem személyazonosságuk, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu

Címkék: határ, migráns, police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 30. 10:21, szerda | Belföld

Magyar élelmiszereket vásárlók szokásait kutatták

Az olcsóság szempontja háttérbe szorul a magyar élelmiszerek vásárlása során, ha az egyéb élelmiszerek és a hazai termékek között kell a vásárlónak dönteni.

2020. Szeptember 30. 09:56, szerda | Belföld

Kevesebb élelmiszert dobunk ki

Magyarországon az élelmiszerhulladék mennyisége 4 százalékkal csökkent 2016 és 2019 között,

2020. Szeptember 30. 07:55, szerda | Belföld

Köveket dobáló határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél

Erőszakosan fellépő határsértőket állítottak elő a rendőrök Röszkénél - derül ki a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményéből, amely a police.hu oldalon olvasható.

2020. Szeptember 30. 07:00, szerda | Belföld

Tizenegy év börtönre ítélték a bátai gyilkossággal vádolt férfit

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán - közölte a törvényszék az MTI-vel.