Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 08. 15:13, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

Illés 50 – Beatünnep: Az Illés-együttes nem búcsúzik, csak visszatér!

Illés 50 – Beatünnep: Az Illés-együttes nem búcsúzik, csak visszatér!

Az Illés együttes fennállásának ötvenéves jubileumi fellépésével debütál koncerthelyszínként december 19-én a hónap közepén felavatott győri aréna. Bródy János és Szörényi Levente és Szörényi Szabolcs alkotta az Illés-együttes exkluzív koncerttel készülnek a győri közönségnek. Vastag Tamás, Vastag Csaba, Szabó Ádám, Anna and the Barbies, Intim Torna Illegál, Subscribe, PASO, Óbudai Danubia Zenekar kiegészítésével adnak egy exkluzív koncertet. Szörényi Levente elmondta, örül, hogy még mindig szeretik a dalokat, a fiatalabb korosztály is.


photo Krizsán Csaba

A BEATÜNNEP az Illés Zenekar megalakulásának 50. évfordulójának ünnepe, amikor is - 1964 decemberében - először csapott egymás tenyerébe a legendás csapat névadója és Szörényi Levente. A zenekar dalai, immár fél évszázada, a magyar könnyűzenei élet bebetonozott és generációkon átívelő remekei. Sárga rózsa, Ne gondold, Miért hagytuk, hogy így legyen, Sárika, Ó kislenány, Amikor én még kissrác voltam és még sorolhatnánk az ismert slágereket, amit mindenki ismer tőlük. A jubileumi produkció rendezője Novák Péter, a háttérhangzást pedig az Óbudai Danubia Zenekar, valamint egy hattagú rockszekció fogja biztosítani Kesselyák Gergely vezénylésével.


photo Krizsán Csaba

Az Illés-együttes nemcsak szórakoztatni akart, ők a rockzenét a magyar kulturális élet szerves részéve kívánták tenni. A Fényes szelek hitével forgatták meg a világot, de vihart is kavartak. Mindaz, ami az Illés körül történt, a 60–as évek története is, a berobbanásukkal, a hitükkel, a kor szellemétől eltérő gondolataikkal, majd a kifáradásukkal és kényszerű kompromisszumaikkal. Ők voltak azok, akik felismerték, hogy az igazi kultúra része lehet egy sajátosan magyar népzenei hagyományokra épülő, de mégis korszerű zene, és ezt dalaikban is megjelenítették. Nekik is köszönhető, hogy kialakulhatott Magyarországon az ifjúsági kultúra, melynek ma már természetes része a rock – és popzene is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.