Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 28. 13:19, kedd | Helyi sport
Forrás: Tour de Hongrie

Ilyen még nem volt! Élő televíziós közvetítés a Tour de Hongrie-ról!

Ilyen még nem volt! Élő televíziós közvetítés a Tour de Hongrie-ról!

Június 28-án kedden a szombathelyi prológgal megkezdődik az idei Tour de Hongrie, amelynek történetében először követhetik majd a nézők élő televíziós közvetítésen keresztül az eseményeket!

A legnagyobb magyar kerékpárversenyről a DIGI Sport közvetít élőben, de az interneten, az Index.hu oldalán, illetve a napi célállomásokon kihelyezett kivetítőn is élő képet láthatnak a nézők!

S hogy mi köze a világ legnagyobb médiaügynökségi hálózatának a Tour de Hongrie élő televíziós közvetítéséhez? És egyáltalán, miért nem volt eddig közvetítve egyetlen magyar országúti kerékpáros verseny sem? A kérdésekre Schulek Csaba, a Dentsu Aegis Network sport diviziójának magyarországi vezetője ad választ.

„Hozzászoktunk ahhoz, hogy a Tour de France, a Vuelta a Espana vagy a Giro d’Italia eseményeiről élő közvetítést sugároznak a televíziós csatornák, és mi sem természetesebb annál, hogy otthon, a karosszékben látjuk a legnagyobb emelkedőket, a szédületes száguldást a lejtőkön, esetleg a nagy eséseket, a célba éréseket – kezdte Schulek Csaba. – Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezek több tízmillió eurós költségvetésű versenyek, millió eurós nagyságrendű közvetítési költségekkel, amikkel mi még nem tudunk itthon versenyezni.

Elkezdeni azonban el kell valahol, és mivel a verseny már kilencvenegy éves, és tavaly már voltak a neten élőképek, úgy gondoltuk, hogy lépünk egy nagyot, és megszervezzük az első élő televíziós közvetítést. A nehézséget az okozza, hogy ekkora távolságokon a motorosok kamerájáról a képet a közvetítő kocsiba nagyon költséges eljuttatni. Ezt külföldön repülőgépek és helikopterek segítségével oldják meg, de ez itthon még megfizethetetlen, ezért mobilhálózatokat, 4G-s adatátvitelt használunk.

A legfontosabb partnerünk ebben a DIGI Sport, az Index, az Infotéka és az Opel Magyarország, akikkel közösen olyan együttműködést dolgoztunk ki, amely lehetővé teszi, hogy a DIGI Sporton napi két órában élőben és élőszerűen, az Indexen pedig rövid tudósításokkal és színes háttéranyagokkal számoljunk be a hat nap minden eseményéről. Mindemellett esténként, a foci után az m4-en is lesz harminc perc összefoglaló, minden nap.

A közvetítésen egy 42 fős stáb dolgozik, két közvetítő kocsival, 11 kamerával, drónnal, motorosokkal. Különlegessége még az,hogy ezt a rengeteg technikát minden nap új helyszínen kell felállítani, dolgozni vele, aztán lebontani, és a stáb is költözik folyamatosan, minden nap egy új városba.

A költségvetésünk egyelőre porszemnyi része a nagyokénak, és itthon mi vagyunk az elsők, akik ezzel megpróbálkoznak. Előfordulhatnak váratlan helyzetek a közvetítés alatt, amelyeket legjobb tudásunk szerint próbálunk kezelni. De reálisan nézve az idén még nem lesz olyan, mint egy Tour de France-os közvetítés. A hosszú távú cél viszont az, hogy a versenyt és a közvetítést is folyamatosan fejlesztve, az évek során eljussunk az európai versenyek magasabb kategóriájába. Szép országban élünk, gyönyörű tájakkal, így lesz mit nézni, mert igyekszünk minél többet megmutatni ebből is.”

A Tour de Hongrie élőben a DIGI Sporton

2016. június 28., kedd: 16:30-19:30 (DIGI2)
2016. június 29., szerda: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. június 30., csütörtök: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. július 1., péntek: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. július 2., szombat: 12:00-14:00 (DIGI2)
2016. július 3., vasárnap: 12:00-14:00 (DIGI1)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak