Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Augusztus 15. 07:48, csütörtök | Belföld

India Varázsa Fesztivált rendeznek a Lélek Palotájában

India Varázsa Fesztivált rendeznek a Lélek Palotájában

Vasárnap rendezik meg Csillaghegyen a Lélek Palotájában az India Varázsa Fesztivált, melynek középpontjában idén az ázsiai ország művészete, kultúrája és életfilozófiája mellett az indiai streetfood áll majd.

De lesz védikus esküvő, védikus asztrológia és az érdeklődők részt vehetnek jógaórákon is.

India varázsa a sikátorokban járkáló díszes ruhákba öltözött emberek lelkében, a falra festett tarka Isten-ábrázolások szakralitásában, a minden házban megbúvó szentélyekből áradó füstölőillatban, csengettyűhangban és szent dalokban rejlik. Az élet teljes zamata megízlelhető az indiai streetfoodban, a hétköznapok egyszerűségéből áradó derűtől a magasröptű filozófiáig. Mindebbe egy egésznapos tematikus fesztivál keretében pillanthatunk be most hétvégén, augusztus 18-án.

A rendezvény óbudai helyszíne, a Lélek Palotája, a Krisna-hívők budapesti oktatási és kulturális központja, amely India ősi kulturális örökségét előadások, fesztiválok és nyílt napok során mutatja be. Nem lesz ez másként ezúttal sem, amikor is az India Varázsa Fesztivállal nyitnak ablakot az ősi misztikus Indiára.

Az ázsiai ország nyüzsgő, izgalmas, színes, és végtelenül változatos világot tár elénk, elég az ételekre, a fűszerekre, a színekre, pazar textíliákra, szárikra, ékszerekre, vagy a zenére és művészetekre gondolnunk. És ha már a gasztronómiánál tartunk érdemes megemlíteni, hogy a mostani fesztivál egyik fontos kezdeményezése éppen az indiai ételritkaságok bemutatása, amelyek a magyar érdeklődők számára bizony nem olyan könnyen hozzáférhetők a mindennapokban.

Egy falat önmegvalósítás a tányéron

Az indiai konyha a világ legősibb konyhaművészete. Alapvetően lakto-vegetáriánus irányzat, amely sokkal több hüvelyest, gabonafélét, olajos magvat és fűszert ismer, mint európai vagy más ázsiai társai. Különlegessége, hogy ugyanabból a néhány alapanyagból - különféle ételkészítési technikával -, akár 30-40 teljesen különböző fogást is elő tud állítani. Egyszerű, zamatos, a fűszereket gyógyszerként is alkalmazó irányzat, amely sokszor egyszerű, olcsó, helyben termő, erőszakmentes nyersanyagokat használ, ezért klímabarát is. Mivel nagyon tápláló és jó a környezet számára, az indiai streetfood valószínűleg a jövő konyhai alapját jelenti.

A Védákból ismert misztikus gondolat szerint: Éppen azok a tevékenységek teszik igazán boldoggá az embert, a lelkét, amelyek jók a Földnek is. A fesztivál szervezői pedig azt szeretnék megmutatni, hogy a vegetáriánus és egyszerű streetfood jellegű ételek változatosak, élvezetesek, finomak és olyan módon teszik boldoggá az embert, hogy közben nem okoznak kárt a természetnek. Legyen szó akár finom falatokról, akár kikapcsolódásról, az India Varázsa Fesztiválon képet kaphatunk arról, hogyan lehet öko-tudatosan is élni.

Persze nem csak a gasztronómia iránt érdeklődők számára lesznek majd újdonságok, hanem úgynevezett szigeteket is látogathatnak az érdeklődők. Ezeknél a szigeteknél pedig az indiai kézművességről, orvoslásról, védikus asztrológiáról, vagy éppen a jógáról kaphatunk alapos, átfogó ismereteket.

Forrás: origo.hu

Kép: Kocsány Kornél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére