Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2019. Augusztus 22. 08:30, csütörtök | Külföld

Indiában hódít az egyik különleges hungarikum

Indiában hódít az egyik különleges hungarikum

Egy indiai házaspár, Saira és Mohammed Shafi úgy döntött, hogy meghonosítja hazájában az ismert hungarikumot, a kürtőskalácsot. A kezdeti tapasztalatok azt mutatják, hogy a helybéliek gyorsan megkedvelték a kuriózumnak számító újdonsá

A Csennaiban (korábbi nevén Madraszban) működő üzletben tizenegy ízváltozatban kínálnak kürtőskalácsot, amit ők a nyelvi nehézségek miatt egyszerűen csak kurtosnek mondanak. A magyar gasztronómia eme különlegességét a házaspár egy magyarországi útja során ismerte meg, és úgy döntöttek, Indiában is megismertetik a fogyasztókkal.
"Budapesten kóstoltam meg a körtőskalácsot, és különösen a csokoládés ízlett. Rögtön tudtam, hogy el kell hoznom Csennaiba" – idézte vissza a kezdeteket Saira a The Hindu magazinnak.

Két évbe telt, mire minden készen állt a vállalkozás megindításához: megtalálták a megfelelő üzlethelyiséget és –berendezést, továbbá a séfet. Azonban a sütővel meggyűlt a bajuk, mert a helyben legyártatott masina nem sokáig bírta a terhelést, ezért végül Magyarországról kellett rendelni egyet.

Saira hosszú időn keresztül kutatott az interneten a különféle kürtőkalács receptek után. Előfordult, hogy a séfjüket az éjszaka kellős közepén hívta fel, hogy ráakadt valami igazi különlegességre.

Kezdetben 172 változatot gyűjtöttek össze, ám a vásárlói ízlésnek megfelelően a választékot időközben leszűkítették. A magyar ízvilágtól némileg távol álló kombinációkat állítottak össze: jelenleg négy sós és három salátás típust is árulnak, de van például csilis vagy teriyaki csirkés, spenótos-kukoricás és szárított céklás ízesítés is.

Forrás: origo.hu

Kép: Facebook/Kurtos Madras

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 16:06, szombat | Külföld

A brit királyi ház pénzügyeit sem kíméli a járvány

A brit királyi család pénzügyeit sem kíméli a koronavírus-járvány.

2020. Szeptember 26. 13:02, szombat | Külföld

Csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árut, köztük szájmaszkokat foglaltak le

Nemzetközi művelet során csaknem 28 millió illegális vagy hamisított árucikket, köztük 27 millió szájmaszkot és használatra alkalmatlan, vagy a követelményeknek nem megfelelő orvosi eszközöket foglalt le az Europol.

2020. Szeptember 26. 08:56, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer a világon

A világon 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2020. Szeptember 26. 06:00, szombat | Külföld

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújt be az Apple-bírság ügyében

Az Európai Bizottság fellebbezést nyújtott be pénteken az Európai Bíróság azon ítélete ellen, amelynek értelmében az Apple számítástechnikai óriáscégnek nem kell kifizetnie a tiltott állami támogatás miatt