Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2010. Március 05. 06:22, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Indokoltnak tartják a drasztikus gázáremelést

Indokoltnak tartják a drasztikus gázáremelést

14-15 százalékos lakossági gázáremelést tartana indokoltnak a Magyar Energia Hivatal áprilistól. Az egyetemes szolgáltatók 16-17 forinttal kérhetnének többet egy köbméter fűtőanyagért, ami 130 forintos tarifának felel meg. Az emelés m

Az érintett cégek a múlt héten jelezték, az orosz import drágulása és a forint gyengülése 10 százalék fölötti emelést indokol. Bár a piacnyitás óta a lakossági tarifákról nem a kormány, hanem a Magyar Energia Hivatal dönt, az árrendeletet a szakminiszter írja alá. A kormány egyik tagja, Kiss Péter társadalompolitikai miniszter, az MSZP alelnöke pedig ugyancsak a múlt héten jelezte, hogy szakmailag nem tartja indokoltnak az újabb emelést. A gáz január 1-jével csaknem 6 százalékkal drágult.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 19:26, péntek | Belföld

Két hatalmas baleset is történt az M5-ös autópályán

Két baleset is lassítja a forgalmat az M5-ös autópályán, ahol hosszú dugó alakult ki - írja az Útinform.

2019. Szeptember 20. 19:02, péntek | Belföld

Félholtra vertek össze egy férfit Budapesten

A rendőrségre február 28-án éjfél után érkezett bejelentés, hogy Budapest IX. kerületében a Drégely utcában többen összeverekedtek.

2019. Szeptember 20. 13:41, péntek | Belföld

Tíz kilométeres torlódás az M1-es sztrádán

Egy leszakadt felsővezeték miatt korábban teljes szélességében lezárták az M1-es autópályát pénteken Hegyeshalom felé. Már feloldották a korlátozást, de még jelentős a torlódás.

2019. Szeptember 20. 13:34, péntek | Belföld

Még pályázhatnak a kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok

Október 25-ig pályázhatnak a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település címre a munkahelyek és a települések - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.