Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 25. 16:03, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Indul a Campus Fesztivál Debrecenben

Indul a Campus Fesztivál Debrecenben

Több mint kétszáz fellépővel, köztük a finn Apocalyptica, a prágai N.O.H.A. és a kanadai The Real McKenzies zenekarokkal várja a látogatókat a szerdán induló Campus Fesztivál Debrecenben.

A tavaly csaknem ötvenezer látogatót vonzó fesztiválnak hagyományosan a Nagyerdei Stadion és környéke ad otthont. A zenei kínálat felöleli az elektronikus zene, a dzsessz, a rock és a pop műfajait, a külföldi előadók mellett pedig a hazai élvonal tagjai is színpadra lépnek a tucatnyi helyszín valamelyikén. Debrecenbe várják többek közt a Tankcsapdát, a Quimbyt, a Republicot, a Péterfy Bori & Love Bandet, az Anima Sound Systemet, a Bëlgát és a Pannonia Allstars Ska Orchestrát is.
A kísérő rendezvények közül kiemelkedik a Campus Olimpia, amelyre három sportágban - kispályás labdarúgásban, kosárlabdában és strandröplabdában - lehetett nevezni.
A tizenhat hektáros összterületű fesztiválon hetvenöt civil szervezet lesz jelen, de a gasztronómiai élvezetekből sem lesz hiány. Megjelennek portékájukkal kézművesek, sajt- és kolbászkészítő mesterek, pálinkaházak, valamint bortermelők is.
A vasárnapig tartó rendezvény egyik új helyszíne az Európai Nyelvek Utcája. A Debreceni Egyetem és az európai államok kulturális intézeteinek közreműködésével létrejött szekció minden délután és kora este az európai kultúrából ad ízelítőt gasztronómiával, sporttal, színházzal, filmmel és zenével.
Szintén először lesz irodalmi sátor, ahol elsősorban kortárs magyar irodalommal, a vizuális kultúra és a zene irányába való átjárási lehetőségeket firtató programokkal szeretnék szórakoztatni a vendégeket.
A Campus Fesztivál egyik különlegessége lesz a rendezvény jelképének számító, idén 100 éves víztorony minden korábbinál díszesebb kivilágítása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk