Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Április 05. 15:49, kedd | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város honlapja

INDUL A „SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” VERSENY

INDUL A „SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” VERSENY

Városunkban már hagyomány a környezetszépítő verseny, amelyre az idén családi ház, társasház, erkély és üzletek teraszai kategóriákban pályázhatunk…

A tavalyi, kategóriákat érintő újítás sikeresnek bizonyult, ezért az idén is a kibővített célcsoportok számára hirdetjük meg a pályázatot.”fogalmazott Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester a verseny meghirdetésekor, amelynek résztvevői maguk is részt vesznek városunk még szebbé varázsolásában. Hozzátette a pályázat a környezet és természetvédelmi szemléletformálást szolgálja, és arra motiválja a lakosságot, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.

A versenybe magánszemélyek, lakóközösségek és üzletek jelentkezését várják, de fontos kitétel, hogy a társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez. A versenybe nevezni: 2016. április 5–től - május 6–ig lehet. A nevezési lap elvihető a Városháza portájáról, a részletes felhívással együtt letölthető ide kattintva: http://hirek.gyor.hu/article/szep_kornyezet_jo_kozerzet_2016.html, illetve kivágható az április 8-i Győrplusz újságból.
A nevezést a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Főosztályára (II. em. 237.) kell eljuttatni, illetve megküldeni: 9021 Győr, Városház tér 1. címre. A borítékra írják rá: „Szép környezet – Jó Közérzet” verseny.

A zsűrizést szakemberekből álló szemlebizottság végzi májusban, júniusban és júliusban. Az eredményhirdetést szeptemberben tartják majd, ahol a családi ház kategória első helyezettje százezer, a második 75 ezer, míg a harmadik 50 ezer forint értékű vásárlási utalványban részesül, amelyeket kertészeti eszközök, anyagok, növények beszerzésére lehet fordítani. A társasházak, illetve az üzletek teraszai esetében a díjazás 250 ezer, 200 ezer és 150 ezer forintos utalvány, míg az erkély kategóriában 75 ezer, 50 ezer és 25 ezer forintos vásárlási utalvány a díj. A helyezettek az oklevél mellett a Szép Környezet – Jó Közérzet tábla kihelyezésére is jogosultságot szereznek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.