Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. Január 30. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Influenza Győr-Moson-Sopronban: nem szerencsés "ráoltatni" a fertőzöttségre!

Influenza Győr-Moson-Sopronban: nem szerencsés "ráoltatni" a fertőzöttségre!

Megyénkben egy hét alatt 80 %-kal emelkedett a megbetegedések száma. A legnagyobb a fertőzöttség Sopronban, de Győrben és környékén is terjed a járvány. Szövődményes esetekből kevesebb van, a H1N1 vírust pedig még senkinél sem mutatt

Dr. Begya László háziorvos, Nyúl: "Az elmúlt 2-3 hétben több beteg jelentkezett influenzás tünetekkel, influenzaszerű tünetekkel, ez az utóbbi hétben körülbelül a napi átlagforgalmat 15-20 százalékkal emelte meg. Ez azt jelenti, hogy 6-8 beteggel több jelentkezik, lázas állapottal, köhögéssel, torokfájással. Ez nem egy olyan eget rengetően magas szám, de azért erre oda kell figyelni, és mindenképpen kezelést igényelnek. Ez a beteganyag a fiatalabb középkorú embereket betegíti meg, ők nagyobb számban jelentkeznek ezekkel a tünetekkel, és egyelőre eddig nem észleltem szövődményeket, de erre oda kell figyelni.

Van oltóanyagunk, a H1N1-es vírusra is és a hagyományos A, B ellenanyagunk is van, ezeket a kombinációkat tudjuk még most is alkalmazni, ha valaki nincs benne az influenzás betegségben akkor be tudjuk oldani. Erre az igény most kisebb, kevesebb, mint ami volt múlt év október, novemberben, de most. Amikor most már járványszeren terjed az influenza, nem sok értelme van, mert esetleg ha az influenza bevezető tünetei nem olyan viharosak, akkor rá tudunk oltani már az influenza fertőzöttségre, és akkor már viharosabb tüneteket tudunk produkálni."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:15, hétfő | Helyi

Világranglista: a legjobbak közé került a győri egyetem

A lista készítői egyebek mellett vizsgálták a publikációk idézettségét és a kutatásból származó bevételeket.

2024. Május 20. 08:15, hétfő | Helyi

Ezért érdemes a hazai földiepret választani

Már kapható a friss magyar földieper. A híradónk által megkérdezett termelő elmondta, jobb lett a termés, mint tavaly, és a minőségére sem lehet panasz.

2024. Május 20. 07:10, hétfő | Helyi

Ennél bájosabbat ma már nem fog látni! – Nyolc fiókát nevel a hattyúpár az adyvárosi 2-es tónál

Nézze meg a fotókat a családról és olvassa el, miért NE etesse őket!

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.