Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Május 17. 14:29, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Informatika és művészeti tárgyak az érettségin

Informatika és művészeti tárgyak az érettségin

Hétfőn reggel nyolc órakor a középszintű informatika gyakorlati vizsgákkal folytatódtak az idei érettségi vizsgák. Délután két órától pedig ének-zenéből, ábrázoló és művészeti geometriából, művészettörténetből és a magyar

A délelőtti középszintű informatika vizsgán 1081 helyszínen csaknem 30 ezer érettségiző vesz részt. Délután ének-zenéből középszinten 292 helyszínen 857 vizsgázó, emelt szinten 8 helyszínen 20 vizsgázó tesz érettségi vizsgát. Ábrázoló és művészeti geometriából középszinten 11 helyszínen 129-en, emelt szinten 3 helyszínen 20-an vizsgáznak.


Művészettörténetből középszinten 112 helyszínen 570 vizsgázó, emelt szinten pedig 7 helyszínen 51 vizsgázó ad számot tudásáról. A magyar népzene alapjaiból emelt szinten 2 helyszínen 16-an vizsgáznak. Ebből a tárgyból középszinten nincs írásbeli vizsga.


Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a viharos időjárás, az árvíz miatt több helyről jelezték, hogy közlekedési problémák miatt késő tanulókra is számítanak. Hogy pontosan mennyien késnek és emiatt milyen intézkedésekre van szükség, az a vizsgák befejezése után derül majd ki.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 04. 15:09, hétfő | Belföld

Eltűnt a Kis-Duna-ágban a büntetés-végrehajtás két munkatársa

Eltűnt a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében hétfő délelőtt a Kis-Duna-ághoz tartozó területen - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az MTI-vel.

2022. Július 04. 14:07, hétfő | Belföld

Meghalt egy siklóernyőt, vádat emeltek a katonai mentés ügyében

Vádat emeltek a vértesszőlősi katonai mentés ügyében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

2022. Július 04. 12:48, hétfő | Belföld

Kigyulladt egy társasházi lakás Debrecenben, nyolc embert kórházba vittek

Kigyulladt egy társasház harmadik emeleti lakása Debrecenben hétfőn kora reggel, nyolc embert vittek kórházba - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2022. Július 04. 08:54, hétfő | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula

A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében.