Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Január 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Ingyen szén-monoxid-érzékelők a katasztrófavédelemtől

Játékot indít hivatalos Facebook-profilján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), ahol 200 szén-monoxid-érzékelőt lehet nyerni - tájékoztatta az OKF helyetteses szóvivője pénteken az MTI-t.

A játék február 1-jétől a https://www.facebook.com/bmokf.hivatalos címen érhető el két héten keresztül, a berendezések értéke egyenként 10 ezer forint - közölte Mukics Dániel.

Közlése szerint azt követően döntöttek a játék elindításáról, hogy szinte mindennapossá vált a szén-monoxid-mérgezés.

Csak 2016 januárjában hetven alkalommal riasztották a tűzoltókat a mérgező gáz miatt, csaknem ötvenen szenvedtek valamilyen mértékű mérgezést, öt emberen pedig már nem lehetett segíteni - tette hozzá.

Elmondta: a katasztrófavédelem országos tűzmegelőzési bizottsága az egyik legfontosabb feladatának tekinti a szén-monoxid-mérgezéses esetek számának visszaszorítását és az emberek széles körű tájékoztatását ebben a témakörben.

Az érzékelőket azok nyerhetik el, akik a különböző feladatokat a legjobban teljesítik. Február 1-jétől 14 napon keresztül napi 14 érzékelő talál gazdára, a játék utolsó napján pedig 18 érzékelőt lehet megnyerni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére