Városlista
2020. október 31, szombat - Farkas

Hírek

2018. Március 22. 06:20, csütörtök | Belföld

Ingyen wifire adhatnak be pályázatot az önkormányzatok

Ingyen wifire adhatnak be pályázatot az önkormányzatok

Egy friss uniós program keretében ingyen wifire pályázhatnak az önkormányzatok. Magyarországról már több mint húsz település regisztrált.

Az Európai Bizottság 120 millió eurós költségvetéssel indított el egy kezdeményezést, amelyben minden európai önkormányzat pályázhat közösségi wifi hotspotok kialakítására.

Egy település 15 000 eurót kaphat erre a célra. A WiFi4EU pályázat kiírásáról beszámoló Vakmajom nevű blogger megjegyzi, hogy az ötletben az a legfontosabb újítás, hogy nem pénzt kapnak a pályázók, hanem egy vouchert, amit be lehet váltani szolgáltatásra. Az is érdekes részlet, hogy a kérelmekre a végső áment az európai pénzosztó szervezet mondja ki.

Magyarországról jóformán az összes település pályázhat az ingyenwifire, Budapest kerületeit is beleértve. Az utalványok a kedvezményezett egyetlen önkormányzat nevére állítják ki. Minden önkormányzat csupán egy utalványt használhat fel a kezdeményezés teljes időtartama alatt. További részletek a www.wifi4eu.eu honlapon.

Az első körben országonként minimum 15 vouchert osztanak ki. A kezdeményezés úgy tűnik, nyitott fülekre talált, ugyanis március 21-én már 21 hazai önkormányzat pályázata érkezett be a felhívásra. A legszemfülesebb települések a következők: Komló, Körösladány, Trizs, Budapest 13. ker., Nagyszentjános, Kaba, Abasár, Gyöngyös, Ácsteszér, Csatka, Hugyag, Budakalász, Hernád, Márianosztra, Vác, Vácrátót, Marcali, Fehérgyarmat, Tiszanagyfalu, Aparhant, Bonyhád, Hévíz.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 31. 17:01, szombat | Belföld

Biztonságosak a magyar termesztésű sütőtökök

A Szupermenta program szezonális tesztjében 11 hazai termesztésű sütőtököt vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei, és megállapították, hogy biztonságosak a magyar termesztésű, sütnivaló tökök.

2020. Október 31. 13:08, szombat | Belföld

Megmozdult az egész ország az Európai Sporthéten! - VIDEÓ

Közel 350 ezren vettek részt a legnagyobb szabadidősport rendezvénysorozaton

2020. Október 31. 10:44, szombat | Belföld

Véradásra buzdítja a fiatalokat a vöröskereszt

Fiatalok számára indított véradókampányt a Magyar Vöröskereszt - hangzott el az M1 csatorna szombat reggeli adásában.

2020. Október 31. 09:43, szombat | Belföld

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk a hétvégén

Országszerte sokan gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére, és felkeresik a temetőkben hozzátartozóik sírját mindenszentek és halottak napja alkalmából a hétvégén és jövő hétfőn.