Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2010. Április 25. 07:41, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéd a rászorulóknak – 20 ezer gyermek éhezik hazánkban

Ingyen ebéddel segíti a rászoruló családok iskolás gyermekeit egy tatabányai étterem. A vendéglő tulajdonosa szponzorokat gyűjtött az akcióhoz és felajánlotta, hogy tanítási napokon térítésmentesen biztosít melegétkezést azoknak a k

Húsleves és székelykáposzta volt a menü abban a bánhidai étteremben, ahol pénteken 21 diák ehetett meleg ételt délben. Az étterem tulajdonosa szerint egyre több a rászoruló család és az éhes kisgyerek. Sokan csak az iskolai menzán esznek meleg ételt egy nap. Saller Gyula ezért támogatók után nézett, és társaival együtt megszervezték a diákok napi étkeztetését.


„Jót cselekedni szerintem evidens dolog, főleg, ha valaki meg is teheti. Elég szívszorító az, amikor a hátsó ajtó felől bekopog valaki, hogy főnök úr, négy gyermekem van, nem tudom őket etetni, keressen már valamit" - mondta el Saller Gyula.

A bánhidai Jókai Mór Általános Iskolában egy év alatt megduplázódott az ingyenes étkeztetési támogatásra jogosult tanulók száma. Pálfi Enikő igazgató azt mondja: olyan diákok veszik igénybe az éttermek segítségét, akik még nem jogosultak az ingyenes étkeztetésre, de szüleik már képtelenek a 400 forintos napi menzadíjat kifizetni.


A Gyermekétkeztetési Alapítvány adatai szerint 20 ezer gyermek éhezik ma Magyarországon, 130 ezren pedig alultápláltak.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 17. 10:41, hétfő | Belföld

Halálra késelte apját egy 13 éves lány Galgahévízen

Apjával végzett egy 13 éves lány egy késelésbe torkolló családi veszekedés közben vasárnap a Pest megyei Galgahévízen – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

2019. Június 17. 10:18, hétfő | Belföld

Hableány-hajókatasztrófa: újabb vizsgálat indult, emberi mulasztás okozta a tragédiát

Már nemcsak halálos közlekedési baleset, hanem munkahelyi baleset ügyében is nyomoznak a Hableány-katasztrófát követően - tudta meg a Magyar Nemzet.

2019. Június 17. 09:56, hétfő | Belföld

Kilencvenmilliós útdíjcsalást derített fel a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Debrecen térségében, a 4-es úton olyan járművet ellenőriztek, amelyen a rendszámot azért helyezték el szabálytalanul, hogy az útdíjfizetési kötelezettséget elkerüljék.

2019. Június 17. 08:57, hétfő | Belföld

Indul a kis kapacitású napelemes rendszerek támogatásának pályáztatása

Hétfőtől adhatják be a mikro-, kis- és középvállalkozások a támogatási kérelmeiket kis kapacitású napelemes rendszerek telepítésének támogatására