Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Július 29. 17:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Goodwill PR és Kommunikációs gynökség

Ingyen kínálja új olajleválasztó méretező szoftverét a LEIER

Ingyen kínálja új olajleválasztó méretező szoftverét a LEIER

A magasépítés után a mélyépítési piacon is a termékigények teljes kiszolgálására törek-szik a Leier. A minőségi termékeiről ismert építőanyag gyá

Ha valahol az országban átadnak egy új parkolót, a friss burkolatot napokon belül sötét olaj-foltok szennyezik be. Ez nem csak látványként lehangoló, hanem veszélyes is, mert a szeny-nyeződés az esőnek köszönhetően nagyon gyorsan élő vizeinkbe és a talajvízbe kerül. A Leier cégcsoport elkötelezett híve a környezetvédelemnek, ezért a Leier környezettechnika termékcsalád fontos részét képező olajleválasztók alkalmazásával korszerű technológiákat ajánl a szenny- és szennyezett víz kezelési problémák megoldására.

- A termékcsoporton belül külön egységet képeznek a Leier olajleválasztó (LOL) berendezések - mondta el Major Tamás, a Leier Környezettechnika üzletágvezetője.

- Az olajleválasztó berendezések az átfolyó szennyezett vizet tisztítják meg a könnyű folya-dékszennyeződéstől (benzin, fűtő és dieselolaj, szűrőolaj). Az olajleválasztó berendezés egy előregyártott betonaknában elhelyezett rozsdamentes acélból készült, szűrővel ellátott szerkezet, melynek szűrőbetétje könnyen és gyorsan tisztítható. A szerkezet működése egyszerű és költségkímélő. Elsősorban benzinkutak, benzin és olajraktárak, ezzel kapcsolatos ipari létesítmények, garázsok, autómosók, szervizek, szállító- és építőgépeket üzemeltető cégek telephelyei, valamint parkolók területén, és ezek elvezető rendszereiben keletkező szennyvizek tisztítására ajánljuk ezt a megoldást.

A felhasználási terület sajátosságai miatt az alkalmazott leválasztó berendezéseket méretezni kell, ami kiemelt tervezői feladat! A méretezés során figyelembe kell venni többek között a tisztítandó maximális vízhozamot, a kifolyóvíz megtisztítás után elvárt szerves oldószer extrakt (SZOE) értékét, a szükséges iszaptér méretét, valamint a fedlap teherbírását és még számtalan egyéb paramétert. Kezdetleges méretező programok eddig is léteztek, de egyik sem volt a célnak igazán megfelelő - nem voltak naprakészek, képtelenek voltak kezelni az uniós csatlakozás óta érvényben lévő szabványokat - mondta el Major Tamás. - Ezért fejlesztette ki a Leier saját olajleválasztó méretező szoftverét, ami mindenben megfelel napjaink szigorú szabványainak és elvárásainak. A szoftver fejlesztése során a Vízügyi Tudományos Kutató Intézet (VITUKI) nyújtott szakmai segítséget a Leier munkatársainak. A program készítése során az egyszerű kezelhetőség és a minél szélesebb körű feladatmegoldó képesség volt a fő szempont: a tervezők munkáját nagymértékben megkönnyítő új szoftver a szükséges adatok megadását követően például megadja a szükséges Leier olajleválasztó paramétereit, típusát, még a berendezések műszaki rajzait is.

- A célunk az, hogy egy-egy feladatot teljes körűen, előre gyártott Leier mélyépítő elemek felhasználásával tudjunk megvalósítani. Mivel ezek méretezése jelentős feladat, az új tervező szoftver kidolgozásával a tervezők és a kivitelező cégek munkáját kívánjuk megkönnyíteni. A Leier új olajleválasztó méretező szoftverét térítésmentesen bocsátjuk a szakemberek részére. Az erre vonatkozó igényeket a Leier központi (ertekesites@leier.hu) e-mail címén kell jelezni, ezt követően szakértő munkatársaink felveszik a kapcsolatot az érdeklődőkkel, és igényeik felmérését követően eljuttatják számukra az új tervező szoftvert - mondta el Major Tamás, a Leier Környezettechnika üzletágvezetője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.