Városlista
2020. január 19, vasárnap - Sára

Hírek

2013. Február 04. 17:40, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

zületésszabályozási program keretében ingyenesen ivartalaníttatja a Vigyél Haza Alapítvány azokat a szuka kutyákat, amelyeket áprilisig az Illatos úti eb-telepről fogadnak örökbe magánszemélyek.

Nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről-évre hatványozódó száma is. Az áprilisig tartó ingyenes ivartalanító akcióval több mint ezer nem kívánt, kidobott kutya megszületését kívánják megelőzni - közölte az alapítvány az MTI-vel.

A születésszabályozási program keretében minden öthónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, amely tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ilyen módon azonosítható kutya új tulajdonosa felveszi a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal.

Az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra évente több száz kölyökkutya kerül, mert gazdáik nem ismerték fel időben szuka kutyájuk nem kívánt vemhességének kockázatát. A probléma megoldására áprilisig, de legfeljebb az első száz örökbe adott állatig az alapítvány átvállalja valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását, amelyeket közvetlenül az Állategészségügyi Szolgálattól fogadnak örökbe.

A program további részleteit az alapítvány honlapján (www.vigyelhaza.hu/fokuszban.html) ismerhetik meg az érdeklődők.

A program az ivartalanító akció mellett tájékoztató- és oktató kampánnyal is kiegészül.A Vigyél Haza Alapítvány öt éve az Illatos úti telepen lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 500 állatot segítettek már szerető gazdához.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 15:00, vasárnap | Belföld

Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybe vevők száma is egyre jobban nő.

2020. Január 19. 10:47, vasárnap | Belföld

Holtestet találtak a tűzoltók egy kiégett kazánházban Makón

Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón - tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

2020. Január 19. 08:21, vasárnap | Belföld

A válság előtti szinthez közelít az autókereslet

Véget ért a "hét szűk esztendő" az autóiparban, az eladások a válság előtti szinthez közelítenek - mondta Várkonyi Gábor autóipari szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

2020. Január 19. 07:12, vasárnap | Belföld

Idén is félmillió gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz és tejtermékhez

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül,