Városlista
2019. augusztus 24, szombat - Bertalan

Hírek

2013. Február 04. 17:40, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

Ingyenes ivartalanítási programot indított a Vigyél Haza Alapítvány

zületésszabályozási program keretében ingyenesen ivartalaníttatja a Vigyél Haza Alapítvány azokat a szuka kutyákat, amelyeket áprilisig az Illatos úti eb-telepről fogadnak örökbe magánszemélyek.

Nem csupán az utcára dobott vagy elkóborolt kutyák jelentenek súlyos problémát, hanem a felelőtlenül szaporított állatok évről-évre hatványozódó száma is. Az áprilisig tartó ingyenes ivartalanító akcióval több mint ezer nem kívánt, kidobott kutya megszületését kívánják megelőzni - közölte az alapítvány az MTI-vel.

A születésszabályozási program keretében minden öthónaposnál idősebb, az Illatos útról örökbe fogadott szuka kutya új gazdája az ivartalanítás elvégeztetésére jogosító kupont kap, amely tartalmazza az állatba ültetett mikrocsip adatait. Az ilyen módon azonosítható kutya új tulajdonosa felveszi a kapcsolatot az alapítvány munkatársaival, akik időpontot egyeztetnek az ivartalanításra szerződött állatorvosukkal.

Az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálatra évente több száz kölyökkutya kerül, mert gazdáik nem ismerték fel időben szuka kutyájuk nem kívánt vemhességének kockázatát. A probléma megoldására áprilisig, de legfeljebb az első száz örökbe adott állatig az alapítvány átvállalja valamennyi szuka kutya ivartalaníttatását, amelyeket közvetlenül az Állategészségügyi Szolgálattól fogadnak örökbe.

A program további részleteit az alapítvány honlapján (www.vigyelhaza.hu/fokuszban.html) ismerhetik meg az érdeklődők.

A program az ivartalanító akció mellett tájékoztató- és oktató kampánnyal is kiegészül.A Vigyél Haza Alapítvány öt éve az Illatos úti telepen lévő árva kutyák életkörülményeinek, örökbefogadási esélyeinek javításáért dolgozik. Munkájuk során eddig mintegy 500 állatot segítettek már szerető gazdához.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 24. 12:01, szombat | Belföld

Gyilkosság Budán - Fegyelmi eljárás indult a rendőrségi ügyeletes ellen

Fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában -

2019. Augusztus 23. 17:21, péntek | Belföld

Frissítette listáját a NAV a feketén foglalkoztatókról

A be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók és a nem rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezők listáját frissítette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2019. Augusztus 23. 14:15, péntek | Belföld

Gyilkosság gyanúja Budapesten - Gyerek is van a holttestek között

Rendőrök és mentősök lepték el a budapesti II. kerületben lévő Zöldlomb utcát, mert az egyik házban három holttestet találtak. Gyilkosság miatt indult nyomozás.

2019. Augusztus 23. 14:08, péntek | Belföld

Eltűnt egy kígyó Óbudán

Eltűnt egy királypiton Óbudán, az állat egy lakásából szökött meg a Római lakótelepről. A keresésre felhívó posztot közösségi oldalán osztotta meg az Állatmentés Óbuda.