Városlista
2019. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. Május 16. 13:53, csütörtök | Külföld

Ingyenes lehet a szállás Elba szigetén

Ingyenes lehet a szállás Elba szigetén

Elba szigetén ingyen szállást kínálnak aznapra az odalátogató turistáknak, ha a napközben több mint két órán át esik az eső.

A sziget turisztikai hivatalának „Elba No Rain” kampánya keretében kínált kedvezmény jól hangzik ugyan, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy Elba szigetén tavaly júniusban és júliusban egyetlen esős nap sem volt.

Augusztusban is csupán két nap esett, és összesen 41 mm csapadék hullott. A szigeten tavaly a legesősebb hónap az október volt, amikor összesen hét esős napot számoltak az Olaszországhoz tartozó szigeten.

A turisztikai hivatal szerint akár veszteségeket is elkönyvelhetnek, mégis úgy döntöttek, hogy elindítják az akciót. Szívesen vennék, ha a turisták legalább a borús napokon nem a tengerparton töltenék az időt, hanem felkeresnék azokat az egyéb turisztikai látványosságokat, amelyeket a sziget kínál. Ilyen például a Napóleonnak a szigeten eltöltött fogságát bemutató múzeum, valamint a szőlőültetvények közelében a borkóstolási lehetőségek.

Forrás: turizmus.com

Fotó: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Az olasz vasutasok szerdára, a légiközlekedési dolgozók péntekre hirdettek sztrájkot

Az olasz közlekedési szakszervezetek megerősítették a városi tömegközlekedést és az olasz hajójáratokat is érintő munkabeszüntetést annak ellenére, hogy a közlekedésügyi miniszter a sztrájk elhalasztását kérte kedden.

2019. Július 24. 05:00, szerda | Külföld

Börtönbüntetésre ítélték az Iszlám Állam két harcosát Hollandiában

Háborús bűnök elkövetése, és terrorszervezetben való részvétel miatt hét és fél év börtönbüntetésre ítélte az Iszlám Állam nevű terrorszervezet egyik holland származású katonáját a holland bíróság.

2019. Július 23. 16:09, kedd | Külföld

Csaknem 180 millió eurót költött idén tanácsadókra a német kormány

Az idei év első felében 178 millió eurót (csaknem 58 milliárd forint) költöttek külső tanácsadókra a német szövetségi kormány minisztériumai

2019. Július 23. 13:04, kedd | Külföld

Leégett egy sátortábor Oroszországban, három gyerek meghalt

Leégett egy sátortábor az orosz Távol-Kelet Habarovszki területén, az ott üdülő gyerekek közül hárman meghaltak.